O Challenge BIGBANG

O projektu

CHALLENGE BIGBANG
#HEROJIGENERACIJE

PROJEKAT CHALLENGE BIGBANG JE PLATFORMA KOJA PREPOZNAJE NOVE LIDERE MEĐU MLADIMA, PREDSTAVLJA I ISTIČE INSPIRATIVNE ZVIJEZDE IZ KOMŠILUKA.

Prezentacija uspješnih lidera mladih (#HEROJIGENERACIJE), kreiranje novih „roll-modela“ u javnosti TK. (Isticanje njihove bitne uloge za bolju i snažniju BiH). BIGBANG GENERACIJA je nova generacija mladih lidera koji postižu rezultate ali i inspirišu druge da krenu putem razvoja i napretka.

Mi čvrsto vjerujemo u snagu mladih i novih lidera današnjice. Kameleon medijskom platformom (Radio, Web, Socijalne mreže) svakodnevno ističemo najuspješnije kroz Challenge BigBang. (#HEROJIGENERACIJE). Pozivamo Vas da zajedno napravimo iskorak u podstreku i djelovanju mladih u TK.
01

MISIJA

Unijeti dozu optimizma i nade u preovladavajuću percepciju BH stvarnosti i budućnosti, prvenstveno kod mladih ljudi. Doprinijeti definisanju pozitivnih političkih i društvenih programa i vrijednosti. Ohrabriti Evropu na otvoreniji odnos naspram Bosne i Hercegovine i regije kroz isticanje i priznavanje novih lidera među mladima promocijom najpozitivnijih primjera iz lokalnih zajednica.

02

VIZIJA

Hiljade mladih ljudi pred kojima je preuzimanje pune odgovornosti za budućnost regije, združuju nove ideje, koncepte, dobre vibracije, pozitivnu energiju i mladalačke kapacitete, neopterećeni prošlošću, povezani evropskim kulturnim korijenima.

03

CILJ

Prepoznati nove lidere i predstaviti ih javnosti kako bi postali ponos, ali i inspiracija i lideri nove generacije. U svakoj lokalnoj zajednici istači najuspješnije

GLAVNE AKTIVNOSTI

NAJVEĆA KAMPANJA PROMOCIJE USPJEŠNIH MLADIH LIDERA #HEROJI GENERACIJE

- 100 pozitivnih priča
- Multimedijalni pristup oglašavanju
- Media mix: online, radio, outdoor, TV

IZBOR NAJUSPJEŠNIJIH

- Top 100 prijava. Glasanje i žiriranje.
- Top 30 (glasanje i žiriranje) podijeljenih u 10 kategorija

CEREMONIJA DODJELE PRIZNANJA

- Pobjednici iz 10 kategorija
- Specijalna priznanja za partnere i sponzore.
- Specijalna nagrada za najveći broj lajkova skupljen kroz kampanju

Timeline

Sva što nas očekuje u okviru Challenge BigBang

Februar 2020

05. Feb

Otvaranje prijava

Mart 2020

10. Mar

Zatvaranje prijava

23. Mar

Objava kandidata/kinja

23. Mar

Otvaranje glasanja

Juli 2020

06. Juli

Zatvaranje glasanja

15. Juli

BIGBANG EVENT – TUZLA