Semra Sukanović

Podržite Semra Sukanović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: ČELIĆ

KRATKA BIOGRAFIJA

Semra Sukanović je studentica završne godine Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.  U slobodno vrijeme planinari, volontira u Agora centru, aktivna je članica Radio kluba “Kreka” Tuzla i Službe radio-amatera pri službi civilne zaštite, a uz to sve je i dio Kluba tinejdžera i udruženja “Prijateljice”.
Prije skoro 3 i po godine Semra je od ideje da sama proizvodi dio preparata za svoju kožu razvila biznis ideju sa kojom je u prošloj godini pobijedila na Sarajevo Bussines Forum Start-up Challenge-u. Ovo je bio jedan velik i veoma hrabar korak ka ostvarenju njenih snova, a zahvaljujući tome trenutno proizvodi nekoliko različitih vrsta sapuna, hidratantnih krema i tonika za lice.
Ovo nije samo startup proizvodnje kozmetike. Ovo je cijela priča o ZEN Prirodnoj kozmetici. Iza ovog biznisa stoji ideja “zero-waste” izrade potpuno prirodnih, ekološki prihvatljivih, ali prije svega djelotvornih proizvoda za njegu kože, a pored toga postoji i jedan društveni aspekt koji smatram vrlo važnim, a to je organizovanje edukativnih radionica za izradu sapuna, gdje mlade djevojke i žene imaju priliku naučiti kako praviti svoje sapune, ali i razviti poduzetnički duh što je vrlo važno i definitivno nešto što zaista zavrijeđuje pažnju.

CILJ

U budućnosti joj je cilj pravno osnovati ZEN Prirodnu kozmetiku i napraviti prepoznatljiv brend potpuno prirodnih proizvoda za njegu kože, te plasirati svoje proizvode u neke od poznatih prodajnih lanaca kozmetike i preparata.

POSTIGNUĆA

Više od tri godine istraživanja, izrade recepture, testiranja, kreiranja potpuno prirodnihkozmetičkih proizvoda
Pobjeda na SBF Start-Up Challenge-u

MEDIA

https://bbi.ba/bs/novosti/semra-sukanovic-iz-tuzle-pobjednica-prve-emisije-trece-sezone-sbf-start-up-challengehttps:

//www.mreza-mira.net/vijesti/razno/semra-sukanovic-iz-tuzle-pobjednica-prve-emisije-trece-sezone-sbf-start-up-challenge/

Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli uzeo učešće u uvodnom simpozijumu “Farmacija budućnosti u Bosni i Hercegovini” u okviru Erasmus+ projekta

/https://business-magazine.ba/2021/02/06/zen-kozmetika-san-prerastao-biznis/

Podržite Semra Sukanović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Poduzetništvo i startup