Semra Sukanović Bešlagić

Podržite Semra Sukanović Bešlagić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Semra Sukanović Bešlagić rođena je 3.11.1995.godine u Tuzli. Osnovnu školu završila je u Humcima, općina Čelić, nakon čega upisuje Međunarodnu srednju školu (Richmond Park) u Tuzli. Ljubav za prirodnim naukama javlja se već u srednjoj školi nakon koje upisuje Farmaceutski fakultet na Univerzitetu u Tuzli.

Titulu magistre farmacije stiče nakon odbrane rada upravo ma temu proizvodnje prirodne kozmetike. Neposredno nakon završenog fakulteta otvara svoju prvu poslovnicu ZEN PRIRODNE KOZMETIKE i prvi atelje prirodne kozmetike u cijeloj BiH.

Osim balansa između prirode prirode i nauke, jedan od postulata Semrinog brenda je i briga o okolišu i čuvanje planete Zemlje za buduće generacije. Zbog toga ZEN koristi povratne ambalaže ili ambalaže od recikliranih materijala, ima refil stanice i minimizira upotrebu plastike.

Želja joj je da kroz svoj brend omogući ženama, djevojkama, djevojčicama ali i onim pravim muškarcima da sebi pokazu ljubav na najljepši mogući način – kroz svakodnevnu brigu o koži u kojoj žive.

POSTIGNUĆA

Semra je magistra farmacije

2020.godine pobijedila je na SBF Start Up Challenge-u, osvojivši brojne nagrade koje su pomogle da razvija svoju biznis ideju.

2023.godine niže mnoštvo uspjeha, dobija podršku Grada Tuzla kroz projekat za razvoj start up-a, kao i podršku Investicijske fondacije Impakt.

Iste godine registruje firmu i počinje sa radom u prvoj ZEN poslovnici.

MEDIA

Podržite Semra Sukanović Bešlagić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Poduzetništvo i startup