Sara Nuhanović

Podržite Sara Nuhanović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Ja sam Sara Nuhanović i imam 15 godina. Završila sam Osnovnu školu u Dobošnici sa odličnim uspijehom te sam bila učenik generacije.
Već 3 godine treniram odbojku u klubu ŽOK “Smeč” Lukavac gdje sam imala jako dobre rezultate. Prije odbojke trenirala sam karate 8 godina u klubu “Sensei” Turija gdje sam također postizala odlične rezultate. Nakon karatea razvila sam ljubav prema plesu te sam nekoliko godina trenirala hip-hop i disco dance u klubu “Plamingo” Gračanica. Najveće dostignuće iz plesa bilo je 4 mjesto na državnom takmičenju. Još kao mala sam razvila ljubav prema poeziji te sam osvajala nagrade za svoje pjesme od kojih je nekoliko i objavljeno.

 

CILJ

Kao pjesnikinja želim da moj rad bude objavljen. Zašto? Želim da postignem neku promjenu u svijetu. Kao učenica ili obična građanka ne mogu sama da uradim gotovo ništa. Kroz svoje pjesme želim da prenesem poruku kako mladima tako i odraslim osobama o današnjem svijetu i stanju u kojem se nalazimo. Ako se barem i jedna osoba može pronaći u mojim riječima bila bi i više nego ponosna. To bi značilo da mogu napraviti promjenu u svijetu korak po korak, osoba po osoba.


POSTIGNUĆA

4. Mjesto na konkursu “Musa Ćazim Ćatić”-poezija
2.Mjesto na konkursu “Staying young”-poezija
3. Mjesto na konkursu “Living for poetry” -poezija
2. Mjesto na konkursu “Poetry in heart”-poezija
3 objavljene pjesme u zbirku pjesama mladih
4. Mjesto na državnom takmičenju-Disco dance
3.Mjesto na kantonalnom takmičenju-Disco dance
2.Mjesto na regionalnom takmičenju-Disco dance
1. Mjesto na federalnom takmičenju- odbojka
3. Mjesto na državnom takmičenju-odbojka

MEDIA

q

 

 

 

Podržite Sara Nuhanović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Umjetnost i kultura