Nevres Muminović

Podržite Nevres Muminović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Moje ime je Nevres Muminović, imam 28 godina nastanjen u Tuzli.
Student sam trećeg ciklusa studija na Fakultetu za tjelesni odgoj I sport, Univerziteta u Tuzli, gdje sam ujedno i asistent na predmetima iz oblasti “Sportske igre”. Svoju sportsku karijeru počeo sam davne 2000 te godine u fudbalskom klubu “Zmaj” kod trenera Eugena Juhasa. Tokom studiranja otvorio sam svoj vlastiti fitness centar u “Slavinovicima” 2017 godine, a 2018 u Solani. Pored fitness programa, radio sam i u plivačkom klubu “Alpamm zmaj” gdje sam radio kao trener, te sam i osnivač školice sporta ” Spartakus”. Prvi u BiH sam obrađivao temu magistarskog rada na temu ” SAMOPROCJENA MENTALNOG I FIZIČKOG ZDRAVLJA KAO EFEKTA REKREATIVNIH AKTIVNOSTI” te uz programe koje sam osmislio dobio sam statistički značajne rezultate koji su pozitivno uticali na rezultat istrazivanja.
Novitet koji sam uveo 2019 godine je “Jumping fitness” te sam postao prvi instruktor za Jumping fitness u BiH. Jumping fitness je program koji se radi na fitness trampolinama. Pored fitness programa, bio sam predavač i na mnogim seminarima. Seminari su bili na aktuelnu temu bolesti današnjice kao što je celijakija i pretilost. Pored ovih seminara držao sam i seminare za klub “ Krav Maga Tuzla” na temu “ Edukacija trenera o transformacionim procesima u sportu” kod trenera Mirze Malkočevića koji je instruktor IKMI Krav Mage koji su ujedno i članovi NATO saveza i UN-a.
Te kao i učešće na naučno istrazivačkom radu u okviru projekta “ Naučno-istrazivački kamp za mlade II” ( Youth Scientific and Research Camp), projekat je finansiran od strane Ambasade SAD-a u Sarajevu. Zatim sam i dopisnik za časopis “Aura” u rubrici zdravlje i sport. U svojim fitness centrima imam preko 150 zadovoljnih klijentica.

CILJ

Proširiti temu magistarskog rada na doktorat.
Osvijestiti narodne mase o pozitivnim uticajima fizičke aktivnosti na mentalno i fizičko zdravlje.
Napisati knjigu iz naučne oblasti fitnessa.

 

POSTIGNUĆA

Prvi u BIH obrađivao temu “SAMOPROCJENA MENTALNOG I FIZIČKOG ZDRAVLJA KAO EFEKTA REKREATIVNIH AKTIVNOST”
Prvi instruktor i inovator fitnessa na trampolinama u BiH.

 

 

MEDIA

 

Podržite Nevres Muminović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport