Muhamed Numanović

Podržite Muhamed Numanović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: ŽIVINICE

KRATKA BIOGRAFIJA

 Numanović Muhamed rođen je u Tuzli, gdje je i boravio nekoliko godina.

Sada živi u Živinicama i završio je Prvu OŠ Živinice kao učenik generacije. Trenutno je učenik 3. razreda Richmond Park ISS Tuzla.

U slobodno vrijeme voli se baviti sportom, a najdraža aktivnost mu je bavljenje naukom i izučavanje svijeta oko nas.

Kroz osnovnu školu je postizao mnoge rezultate iz oblasti matematike, fizike i sporta što mu je pomoglo da postane učenik generacije.

Kroz srednju školu se usmjerava na fiziku kao predmet koji istražuje prirodu na svim nivoima i donosi odgovore na razna pitanja.

POSTIGNUĆA

Na kantonalnim takmičenjima iz fizike i matematike 1. i 2. mjesto

Na federalnom takmičenju iz fizike 2. mjesto

Na državnom takmičenju iz fizike, kao učenik 2. razreda, među takmičarima iz svih razreda osvojio je 2. mjesto

Sa ovim rezultatom se plasirao na 2 prestižna takmičenja, Evropsku olimpijadu iz fizike (Hannover, Njemačka) i Međunarodnu olimpijadu iz fizike(Tokyo, Japan).

Ova takmičenja okupljaju veliki broj najboljih učenika iz mnogih država svijeta. Da bi učestvovali na ovim takmičenjima, takmičari moraju biti među 5 najboljih u svojoj državi, među svim srednjoškolcima bez obzira na razred, te tako okupljaju učenike od 15 do 20 godina.

Izrada testova na ovim takmičenjima je vrlo naporna(teorijski i eksperimentalni test u trajanju od po 5 sati), te takmičenja traju između 4 i 7 dana.

Na oba takmičenja osvojio bronzane medalje te tako postavio državni rekord kao najmlađi takmičar koji se plasirao i osvojio neku od medalja na Evropskoj i Međunarodnoj olimpijadi.

MEDIA

 

Podržite Muhamed Numanović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Nauka i obrazovanje