Muhamed Isabegović

Podržite Muhamed Isabegović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Muhamed Isabegović rođen je 28.05.1993. godine u Tuzli.
Svoje osnovno, srednje i fakultetsko obrazovanje završio je u Tuzli. Vlasnik je bachelor diplome za smjer Informacione Tehnologije. Trenutno studira na master studiju softverskog inženjerstva na Tehničkom Univerzitetu u Beču.
Već sedam godina radi u IT industriji, te je obnašao funkcije softverskog inženjera, tehničkog vođe projekta, kao i glavnog koordinatora za cijeli tehnički tim. Trenutno radi na poziciji Senior softverskog inženjera.
U posljednjih pet godina, imao je priliku volontirati u raznim organizacijama, poput organizacije Zemlja Djece, Fondacija Budućnosti Bosne i Hercegovine i Crveni Križ Novo Sarajevo. Išao na različite razmjene u sklopu Erasmus+ projekata, podržanih od strane EU. Do sada je obnašao ulogu starijeg brata, vođe tima, koordinatora raznih projekata, mentora tehničkih i soft vještina.
Muhamed trenutno volontira na poziciji glavnog koordinatora za EuRuKo, najveću evropsku tehničku konferenciju za Ruby programski jezik, za koju se izborio da dovede u Tuzlu iduće godine.
Bio je učesnik različitih Hackathona i kreativnih festivala, na kojima je osvajao nagrade. Također, imao je priliku posjetiti mnoge konferencije u Bosni i Hercegovini, ali i u inostranstvu.

 

POSTIGNUĆA

Glavni koordinator za EuRuKo konferenciju, najveću evropsku tehničku konferenciju za Ruby programski jezik, koja dolazi u Tuzlu 2024 godine.
Pobjednik UNFPA i Klika D.O.O. Hackathona
Drugo mjesto na Bicom Systems Hackathonu “Hajde da komuniciramo!”
Pobjednik foto konkursa Rastok na temu “Suživot i kulturna međuzavisnost”
Pobjednik fotografskog takmičenja Zoom 2013 sa foto-esejom na temu “Život mladih ljudi u Bosni i Hercegovini”
Certifikat izvrsnosti od strane Fondacije za budućnost Bosne i Hercegovine
Certifikat o volontiranju “Stariji Brat, Starija Sestra”

MEDIA

Podržite Muhamed Isabegović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Nauka i obrazovanje