Mirha Skakić

Podržite Mirha Skakić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Mirha Skakić rođena je 1994. godine u Tuzli gdje je završila, osnovnu i srednju školu, a potom i Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli na kojem je stekla i zvanje magistrice prehrambene tehnologije. Danas djeluje i radi kao nutricionistica, sa velikom željom i strašću da pruža podršku  pozitivnim prmjenama u životima drugih ljudi. Kroz svoje djelovanje akcenat stavlja na empatiju i profesionalnost, kao spoj vrijednosti koje obećavaju uspjeh i zadovoljstvo.

Zvanje magistre prehrambene tehnologije, usmjerenje Nutricionizam, stekla je završetkom master studija na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, čemu je prethodilo srednjoškolsko obrazovanje u Medicnskoj školi Tuzla, sa potignutim izvarednim rezultatima u okviru nastavnih i vannastavnih aktivnosti, što je doprinijelo tome da taj stepen obrazovanja završi sa titulom „Učenik/ca generacije“.

Godine 2023. u okviru programa IMPAKT inkubatora poslovnih ideja Tuzlanskog kantona – Grad Tuzla dobija stručnu, mentorsku i finansijsku podršku za pokretanje i registraciju Nutricionističkog centra Nustrisano Tuzla.

POSTIGNUĆA

Vlasnica brenda i poslovnog poduhvata Nutricionistički centar NutriSano, nedavno otvorenog u Tuzli.

U posljednje 3 godine održala je više od 20 radionica kroz oblasti pravilna ishrana i zdravi životni stilovi, pred više od 400 učesnika/ca,

U dosadašnjem radu mentorisala trasformaciju više od 60 osoba kroz individualne programe rada,

Objavila prvi naučni rad u okviru Simpozijuma magistara farmacije TK, i  aktivno participirala u tri druga objavljena rada kao ko-autor.

Pisala je za portal „Modro i zeleno“, a unazad nekoliko mjeseci kontinurirano akcenat na zdravlje i ishranu stavlja kroz gostovanje u rubrici „Ono si što jedeš“ na kantonalnoj rtv stanici.

MEDIA

Podržite Mirha Skakić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Poduzetništvo i startup