Melisa Brčaninović

Podržite Melisa Brčaninović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Mlada bosanskohercegovačka košarkašica Melisa Brčaninović trenutno sa mnogo uspjeha nosi dres italijanskog prvoligaša Iren Fiksi iz Torina.

Dvadesetogodišnja Melisa visoka je 193 centimetra, nastupa na poziciji krilnog centra i blista na startu sezone sa odličnim prosjekom od 15,7 poena i 9,9 skokova, kao glavna igračica torinske ekipe.

Napravila je Brčaninović i poređenje italijanske košarke, u kojoj nastupa već tri sezone, sa šampionatom BiH u kojem je nosila dres tuzlanskog Jedinstva.

– Najveća razlika je u finansijama, veći su budžeti i bolji uvjeti za rad u Italiji. Klubovi imaju više novca i mogućnosti da dovedu strankinje ili pruže domaćim igračicama dobre uvjete, koje onda nemaju potrebu napuštati svoju domovinu.

Naravno da se kvalitet osjeti u odnosu na BiH, ali kada bi se promijenio odnos prema sportu sigurno da bi naši klubovi i naše lige bili mnogo kvalitetniji – riječi su naše sagovornice.

Brčaninović dodaje da naš sport ima mnogo talenata, ali da im se ne pruža adekvatna mogućnost da se pokažu i postignu zavidne rezultate. Zlatna medalja, koju je osvojila u B-diviziji Evropskog prvenstva sa reprezentacijom BiH do 20 godina, njeno je najdraže odličje.

– Tada smo ostvarile devet pobjeda u isto toliko utakmica i to je bio prvi put poslije mnogo godina da se naša reprezentacija uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo A-divizije – kaže mlada bh. košarkašica, koja nije željela komentirati nepozivanje u seniorski tim BiH na startu kvalifikacija za EP 2021. godine.

CILJ

-Za sada igram u dobroj formi i mogu biti zadovoljna, ali uvijek može bolje. Klub je na početku imao ambicije da uđe u plej-of, međutim, desile su se neke neplanirane izmjene kada je u pitanju roster, ali nadam se da ćemo prebroditi ovu situaciju i uspjeti ostvariti što bolji plasma. Želim nastaviti sa dobrim igrama, kako bih nastupala u najboljim evropskim klubovima i možda jednog dana uspjela zaigrati u američkoj WNBA ligi

MEDIA

Podržite Melisa Brčaninović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport