Melina Ibrahimović

Podržite Melina Ibrahimović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Ja sam Melina Ibrahimović, rođena 2005.godine u Tuzli, treći razred Medicinske škole u Tuzli, odličan sam učenik sa prosjekom ocjena 5.0.Takođe sam završila osnovnu školu sa uspjehom 5.0, te sam proglašena učenikom generacije. Završila sam i  Osnovnu muzičku školu u Tuzli, nakon čega sam, a na osnovu svog uspjeha i upisala Srednju medicinsku školu u Tuzli. Učestvujem u brojnim školskim takmičenjima i aktivno sviram violinu.
Bavim se sportskim aktivnostima od treće godine. Dugogodišnji sam član karate kluba “DO” Tuzla, a zbog svojih rezultata ( osvajačica mnogih medalja, prvakinja države BiH, prvakinja federacije BiH, mnogih međunarodnih takmičenja, treće mjesto na Balkanskom prvnestvu,  stalna učesnica na Evropskom prvnestvu i Svjetskim ligama itd ). Već duži niz godina sam reprezentativka BiH, a posjedujem položen crni pojas 1.dan.

CILJ

Oduvijek sam bila svestrana i imam mnogo ciljeva. Neki koje bih ovdje izdvojila su naravno vezani za sport. Voljela bih nastaviti svoju uspješnu sportsku karijeru, te kao i svaki karatista osvojiti medalju sa Svjetskog prvenstva. Sport je oduvijek bio sastavni dio moga života i mislim da se to nikada ne može promijeniti, a ispred mene je itekako još mnogo izazova, velikih takmičenja i nadam se velikih rezultata. Takođe, voljela bih jednoga dana postati uspješna doktorica i imati priliku pomagati drugim ljudima, te doprinijeti društvu na najbolji mogući način. Uvijek se vodim izrazom da svijet pripada onima koji vjeruju u svoje snove, a ja ne samo da čvrsto vjerujem, već se trudim, naporno radim i svakodnevno, maksimalno  posvećujem njima. I naravno jedan od mojih  osnovnih ciljeva je i izgradnja u jednu zdravu i sretnu ličnost.


POSTIGNUĆA

Pet puta prvakinja Federacije BiH
Tri puta prvakinja BiH
Dva puta bronzana na Balkanskom prvnestvu
Osvojačica velikih međunarodnih turnira sa deset i više država ( 7.BiH Valentinovo, Energija Grawe, Beogradska Arena, Zlatni pojas Čačak, Croatija open )
Nagrađena u kategoriji juniorke na izboru najboljih takmičara/ki Tuzlanskog kantona i grada Tuzle
U ovoj 2022.
Zapaženi rezultati na svjetskim ligama
Prvakinja Federacije
Prvakinja Bosne i Hercegovine
Učesnica na Evropskom prvenstvu u Češkoj, zaustavljena u četvrt finalu
Najbolja juniorka Tuzlanskog kantona i grada Tuzle, na proglašenju najboljih sportista

 

 

MEDIA

 

 

 

 

 

Podržite Melina Ibrahimović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport