Maida Beganović

Podržite Maida Beganović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Maida Beganović.rođena 2001. godine u Tuzli. Završila sam JU Ekonomsko-hemijska skola smijer farmaceutski tehničar a trenutno sam sudent na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Kickbox treniram skoro 4 godine u Klubu Borilačkih Sportova Radnički Lukavac. Aktivno se takmičim na državnim i međunarodnim takmičenjima u okviru WAKO Saveza.Od 2021. godine član sam kickbox Reprezentacije Bosne i Hercegovine.

CILJ

Moj cilj, pored završetka fakulteta,jeste da dodatno napredujem u sportu,te da ću jednog dana nositi titulu Svjetske prvakinje.


POSTIGNUĆA

Višestruki Državni i Balkanski prvak u kickboxu u disciplini Kick Light u kategoriji -60kg. Na internacionalnom turniru “Grand Prix BiH” održanom na Ilidži proglašena sam najboljom juniorkom.U oktobru 2021. godine borila sam se na Svjetskom Prvenstvu za seniore u Italiji i osvojila 5. mjesto te 3. mjesto na Evropskom Kupu u Beogradu. Iz boxa u pojedinacnom prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine zlatna medalja.
Prvakinja Federacije Bosne i Hercegovine u boxu u kategoriji -60kg.Proglašena sam najboljom seniorskom sportistkinjom u Tuzlanskom Kantonu i Općini Lukavac za 2021. godinu.

 

 

MEDIA

 

 

 

 

Podržite Maida Beganović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport