Maid Čorbić

Podržite Maid Čorbić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Maid Čorbić dolazi iz Tuzle, Bosna i Hercegovina i ima 21 godinu. U svoje slobodno vrijeme najviše piše poeziju koja je u više navrata pohvaljena, kao i nagrađivana. Također nesebično pomaže drugima oko sebe, te je čak i Moderator svjetskog foruma WLFPH (World Literature Forum Peace and Humanity) za jedinstvo i mir u svijetu sa sjedištem u Bhutanu. Također je i urednik portala “Prve Virtuelne Umetničke Svemirijade” na čelu sa Dijanom Uherek Stevanović, te selektor takmičenja na istoimenoj stranici koja ima za cilj da spoji sve pjesnike širom svijeta.

Mnoga djela su također objavljena u antologijama i časopisima (Čile, Španija, Ekvador, Bosna i Hercegovina, San Salvador, Ujedinjeno Kraljevstvo, Indonezija, Indija, Hrvatska, Srbija i dr.) kao i štampani primjerci antologije pjesama „More na dlanu“, „Priče iz izolacije“, „Kosovski Božur“ i mnogobrojni drugi. Svojim trudom i radom je dostigao mnogobrojna poznanstva širom svijeta, pri čemu je u 2020. godini proglašen poetom godine u Indo-Universe grupi koja se također bavi dobročinstvom u cijelom svijetu.

Piše preko dvanaest godina, dok sami njegov početak se zasniva još od osnovne škole kada su profesori prepoznali entuzijazam za pisani trag koji se u početku vodio putem konkursnih takmičenja, a kasnije razvitkom tehnologije i izvan svoje države u online formatu.

Ovaj autor je također čak i reprezentativan shodno da predstavlja svoju zemlju, Bosnu i Hercegovinu u različitim internacionalnim takmičenjima pisanoga traga, te uskoro njegova djela se prevode na nekoliko jezika svijeta (Kineski, Italijanski, Francuski). Poznat je također po tome što često podržava i druge autore svijeta i rado savjetuje oko određenih nedoumica sa osmijehom na licu.

Osvajač je mnogobrojnih priznanja, a među njima je i udruženje „KNS – Nova Svjetlost“ iz Sarajeva, prilikom čega je osvojio bronzanu povelju za svoj rad koji je ocijenjen od strane internacionalnoga žirija. Mnogobrojne revizije o njemu su napisane, te također je objavljen u mnogobrojnim stranicama kako svjetske, tako i domaće scene. Pobjednik je i takmičenja „Pjesnici koji dodiruju ljubav“ sa Zlatnim Triptihonom o njegovom radu koji je imao karakter povodom Sv. Trifundana.

Njegova djela su inspiracija čak i afirmisanim osobama koje zaista daju sjajne revizije i podršku. Također je žiri Escritores sin Fronterasa u Španiji kao i žiri također u Španiji za nepublikovane poezije 2021. godine, gdje je ovaj autor bio jedini s područja Balkana dok za razliku od Galaxie je i 2022. godine također član Žirija. Također je i moderator nekoliko Facebook grupa svojih prijatelja gdje redovno imaju takmičenja za stvaraoce koji se nalaze u istoimenim.

Ambasador kulturoloških razlika u Siriji, te predstavljen nedavno na blogu „Nova priča“ i na portalu “Kron” kao mladi autor koji iza sebe ima mnogobrojne nagrade i osoba koja vrijedi pažnju. Osnivač je internacionalnog konkursa „Pisano Pero“ koje je brojalo preko 107 članova i nekoliko portala je objavilo pobjednički rad. 2020. godine je pobjednička država bila Crna Gora (Montenegro).

Ovaj autor je i globalni stvaralac, a njegova djela su izvor inspiracije mnogim stvaraocima širom svijeta. Također se nalazi pod zaštitom UN75 u Egiptu kao stvaralac koji iza sebe je reprezentativan i svoju državu predstavlja u mnogim takmičenjima širom svijeta, kao i skalira (ocjenjuje) u mnogim takmičenjima koje se održavaju, od poezije pa sve do haikua. U World Literature Peace For Humanity organizaciji je također i General Secretar za mlade osobe (DGYPA) svjetskog nivoa.

CILJ

Kao i uvijek, najveći cilj jeste da sve mlade osobe afirmišemo u polju stvaralaštva i da oni svakako mogu da ostvare sve svoje želje i potrebe ako to oni zaista i sanjaju. Nikada ne treba da ih sputavamo u željama koje na kraju uvijek dosegnu najveći tron ako se trudimo oko onoga što želimo, a to je da pisanim riječima otvaramo novi i ljepši svijet za buduće generacije. Također, cilj jeste da mladi ne napuštaju BiH zbog situacije, nego da se bore koliko god je moguće i predstave sebe u najljepšem mogućem svjetlu.

POSTIGNUĆA

Postignuće svjetskog (WLFPH) dijela gdje sam Globalni Sekretar komiteta za mir i jedinstvo, kao i DGYPA za mlade osobe kao Globalni Chief Department. Osim njega imam i Shield World Culture koje posjedujem od ove godine kao i agragacije UN75 stvaralaštva u Egiptu. Žiri u nekoliko takmičenja, Escritores sin Fronteras u Španiji i Galaxia za nepublikovane poezije 2021. godine, te Internacionalnog konkursa koje postoji od 2020, “Pisano Pero”. Selektor također Prve Virtuelne Umetničke Svemirijade sa Dijanom Uherek Stevanović, kao i u nekoliko manjih grupa Internacionalnog karaktera na Facebooku. Proklamisan kao World Poet također gdje je najmlađi u svijetu, a da ima mnogobrojna priznanja oko sebe kako u svjetskom nivou, tako i na prostoru Balkana. Mili Dueli 2020 godine, TOP 500 na Balkanu.

MEDIA

 

https://www.facebook.com/103027768069172/posts/309135477458399/

Podržite Maid Čorbić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Umjetnost i kultura