Lejla Spahić

Podržite Lejla Spahić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Moje ime je Lejla Spahić. Rođena sam 12.05.1996.godine u Tuzli. Nakon završene Srednje medicinske škole u Tuzli sa odličnim uspjehom, 2015.godine upisala sam Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli, koji sam završila u roku sa prosječnom ocjenom 8.98. Dobitnica sam Dekanove nagrade Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli  za najuspješnijeg studenta 6.godine studija ostvarivši prosjek ocjena 10.0 u toku akademske 2020/2021.godine
Također, dobitnica sam i Nagrade Grada Tuzle, koja se dodjeljuje najuspješnijim učenicima, studentima i sportistima Grada. Za vrijeme studiranja bila sam aktivna u studentskim projektima, kao i volontiranju u zdravstvenim ustanovama. Aktivni sam saradnik zdravstvenog projekta za studente i mlade doktore ABCdoc, te saradnik sa najvećim brojem objavljenih članaka iz oblasti pedijatrije. Najveće interesovanje pokazujem u oblasti urgentne medicine i pedijatrije.
Trenutno sam angažovana u FK Tuzla City kao jedan od doktora kluba. Rad sa sportistima i angažman na praćenju zdravstvenog i kondicionog stanja, unapređenju njihovog zdravlja i pružanju prve pomoći kod nastalih povreda dio su zadataka koje obavljam. U julu ove godine prisustvovala sam UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE kao najmlađi doktor medicinskog tima u San Marinu i Sarajevu.
Prisustvovala sam i velikom broju edukacija i seminara organizovanim od strane fakulteta, ali i online edukacija organizovanih od strane CME (Kontinuirana medicinska edukacija), BoHeMSA, The University of Edinburgh Paediatric Society, MUMPS-Manchester University Medies Pediatrics Society, Keele University-Leele Neurology Society, Exeter Surgical Society i dr.

CILJ

Medicina je oblast koja me zanimala još od najranijeg djetinjstva te je to upravo i uticalo na moj izbor profesije. Cilj svake mlade i uspješne osobe je napredovanje u karijeri, kako u profesionalnom tako i u akademskom smislu, motivacija i edukacija drugih mladih osoba da je sve moguće kada to zaista žele, jer samo je nebo granica.


POSTIGNUĆA

Sa ponosom mogu istaći nekoliko stvari:

Dekanova nagrada Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli

Nagrada Grada Tuzle koja se dodjeljuje najuspješnijim studentima za ostvaren natprosječan uspjeh

Priznanje Projekta ABCdoc- Najoriginalniji projekti 2021.godine-Putna apoteka i Pedijatrijski serijal

Najmlađi doktor medicinskog tima u okviru UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Edukator Projekta “Sew it up” iz polja hirurgije i anesteziologije (BoHeMSA)

 

 

MEDIA

 

 

 

Podržite Lejla Spahić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Nauka i obrazovanje