Lejla Kuljančić

Podržite Lejla Kuljančić na Facebook-u:
Glasajte

(Moguće je iskoristiti po jedan glas za svaku od 10 kategorija)

MJESTO PREBIVALIŠTA: NAUKA

KRATKA BIOGRAFIJA

Lejla Kuljančić, rođena 2. februara 2004.god. u Tuzli.Živim u mjestu Donja Višća, Živinice. Završila sam drugi razred JU Gimnazije Živinice. Još od malih nogu zavoljela sam nauku. Bila sam učenik generacije za 2018/2019 u OŠ „Višća“. Nagrade za postignute rezultate sam počela dobivati već od prvog razreda osnovne škole. Izuzetno sam vrijedna, uspješna i svestrana, što me čini ponosnom. Ostvarila sam niz prvih i drugih mjesta na školskim, općinskim, kantonalnim takmičenjima iz hemije, matematike, biologije, njemačkog jezika, literarnih te divnih likovnih radova, tehnikom akril i ulje na platnu. U slobodno vrijeme pišem pjesme, radim razne rukotvorine, slikam, treniram košarku.Ljubav prema pisanju se rodila u ranom djetinjstvu,još dok sam počela sricati prva slova.Učestvovala sam i bila nagrađena na mnogim literarnim konkursima. Slikam akrilom i uljem na platnu, te prodajem slike. Umjetnost je moja velika ljubav. Učesnica sam raznih školskih i ostalih projekata kao i predsjednik Vijeća učenika. Pored škole i mnogobrojnih obaveza, treniram i košarku u Košarkaškom klubu „ABC Basket Živinice“. Ljubav prema košarci javila se tako što sam trenirajući moderni ples, kao navijačka plesna grupa, nastupala na utakmicama muškog KK”Živinice”.Gledajući njihove košarkaške utakmice zaljubila sam se u igru ispod obruča. Odlična sam učenica, pjesnik, slikar, košarkaš… Sa izuzetnom lakoćom služim se bojama i kistom, te loptom i književnom riječju.

CILJ

Nadam se da ću dok završim gimnaziju moći izabrati svoj dalji životni put, šta će to tačno biti, vrijeme će odlučiti.Naravno, želja mi je da ostanem u BiH i tu završim školovanje. Nastavljam igrati košarku i planiram napraviti prvu izložbu slika u dogledno vrijeme. Strpljivost je vrlina pa polako radim i na tome. Vjerujem da ću uspjeti ostvariti svoje zadane ciljeve i želje, a usput pomoći i drugima oko sebe. Volite ono što radite i radite ono što volite!  “Osvajala sam mnoga prva i druga mjesta iz raznih predmeta,a iz osnovne škole izdvojila bih: 2. i 3. mjesto na opštinskom takmičenju iz matematike.

POSTIGNUĆA

  1. mjesto na opštinskom takmičenju iz hemije.
  2. mjesto na opštinskom i 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika.

Iz srednje škole izdvajam:

  1. mjesto na kantonalnom takmičenju iz hemije.
  2. mjesto na likovnom konkursu kojeg je raspisao Turistička zajednica TK.

Osvojena prva nagrada za pjesmu „Ostani čovječe“ na Javnom pozivu za najbolju rodoljubivu pjesmu- JU Bosanski kulturni centar Živinice, Gradska biblioteka.

Na likovnom konkursu, državnog nivoa, koji je raspisao Konfučijev institut Univerziteta u Banja Luci, osvojila sam prvo mjesto.”

MEDIA

Podržite Lejla Kuljančić na Facebook-u:

GRESKA POVRATAK-BUTTON