Lamija Mumanović

Podržite Lamija Mumanović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: SREBRENIK

KRATKA BIOGRAFIJA

Moje ime je Lamija Mumanović, imam 15 godina i dolazim iz Srebrenika. U svojoj zajednici djelujem kao uzorna učenica i pokušajem da što više utičem na mlađu generaciju. Spremna sam za svaki izazov i volim da učestvujem u mnogim aktivnostima. Moj hobi je pomoć ljudima i životinjama pa čak i biljkama, uživam u tome. Najviše me zanima sport i baš sam aktivna u svim vrstama sporta. Do sada sam trenirala karate, odbojku, košarku, atletiku, ali sada srednja škola imam više školskih obaveza. Dok sam na raspustu idem na fitness. Zašto sam baš ja prava kandidatkinja za priznanje #HEROJGENERACIJE, zato što volim da pomažem i želim svojoj generaciji dokazati da trebamo ostati ovdje u Našoj Bosni i Hercegovini pomoći da opstane i podignuti Našu državu na “noge”.

CILJ

Želim da se ostvarim u osobu koja će pomoći našim mladima da opstanu u našoj državi, da ne napuštaju našu dragu Bosnu i Hercegovinu, da ne napuštaju svoje porodice i odlaze na tuđe.

POSTIGNUĆA

Osvojila sam zlato na Internacionalnom takmičenju iz karatea. Osvojila sam prvo mjesto na općinskom takmičenju iz atletike (400m). Odbojka je timski sport i osvojili smo treće mjesto,  šah takođe treće mjesto. Košarka bila sam kapiten svoje ekipe. Posjedujem certifikat od organizacije dijalog za budućnost (Ujedinjene nacije) za aktivno učešće na radionicama u okviru projekta “Pruži mi ruku za sljedeći korak” u ovom projektu smo radili sa djecom sa posebnim potrebama i pokušali dokazati ostalim ljudima da ih ne trebamo zanemarivat u bilo kakvim aktivnostima. Dugogodišnji sam član Crvenog križa i posjedujem Priznanje za to.

MEDIA

Podržite Lamija Mumanović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport