Kuduzović Belma

Podržite Kuduzović Belma na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Moje ime je Kuduzović Belma. Rođena sam 29.05.2004 godine. u Tuzli. Živim u Lukavcu. Učenica sam 4. razreda Ekonomsko-hemijske škole Lukavac. Smijer koji pohađam je hemijski tehničar u farmaceutskoj proizvodnji. Dok sam pohađala osnovnu školu, zanimala sam se za hemiju kao i laboratoriju tako da znam da je moj izbor srednje škole ispravan. Odlična sam učenica te sam predstavnik Vijeća učenika ispred svog razreda.

Aktivan sam član Vijeća učenika od prvog razreda srednje škole.  Uključena sam u Hemijsku sekciju kao i Atletsku sekciju u našoj školi. Učestvujem na školskim takmičenjima. Osvojila sam 1. mjesto na Općinskom prvenstvu srednjih škola u atletici u disciplini 400 m. Redovno učestvujem na literarnim konkursima uz vodstvo profesorice Bosankog jezika I književnosti. Volim da pišem prozu. Uživam u tome. Osvojila sam 1. mjesto na literarnom konkursu povodom Dana općine Lukavac.

Tema o kojoj sam pisala je “Voljeni grade moj”. Pored škole, dodatno se bavim sportom. Od malih nogu sam u sportu i ne mogu zamisliti sebe bez sporta.Treniram karate već 9 godina, od 2014. godine. Treninge imam svaki dan. Učestvovala sam na karate seminarima te sam položila za veće zvanje. Majstor sam karatea crni pojas 1.Dan. Bila sam prvakinja Federacije u kadetskoj kategoriji i 3. mjesto na Državnom prvenstvu.

Položila sam za trenersku licencu te sam sad licencirani trener. Nikad neću odustati od sporta jer je to sredina gdje vidim sebe. Nisam naučila samo osnove tog sporta, već kako biti disciplinovan i znati se ponašati kada je u pitanju mjesto gdje možeš i moraš biti primjer drugima. Tu sam izgradila sebe. Naučila sam stvari koje sada prenosim na druge, mlađe generacije od sebe. Svo znanje koje sam stekla nastojim i dalje prenositi. Nastojim i dalje biti primjer drugima jer je to za mene velika čast.

Čast mi je učiti druge sve ono što sam ja učila, što učim i dan danas i što ću još dugo učiti. Čovjek uči dok je živ. Svaki dan je novi korak, novi poziv za drugi i drugačiji put. Moj plan po završetku 4. razreda je kandidatura za učenika generacije, a potom upis na fakultet. Jos uvijek razmišljam. Fakultet je novi početak za sve nas, pa tako i za mene. To je važna odluka u našem životu. Želim da ispravno donesem tu odluku jer je to vodilja koja će me voditi dalje kroz život. Svoje znanje koje trenutno imam želim proširiti i podijeliti sa drugima.

Želim da drugi nauče nešto od mene kao što sam ja učila a učim i dalje.

CILJ

Proširiti svoje znanje i učiti od najboljih je moj cilj. Upisati dobar fakultet koji će biti moj put dalje kroz život. Objaviti svoju knjigu je također jedan od mojih ciljeva, te se nadam da će i ona jednog dana ugledati svoje svjetlo dana. Cilj mi je da kao trener druge naučim sve ono što sam ja naučila. Da izgrade sebe kao dobru, čvrstu i disciplinovanu ličnost. Cilj mi je ostvariti još veće rezultate u sportu i pokazati koliko zapravo vrijedim.  Osigurati sama sebi stvari koje su mi potrebne za život, moj je cilj.


POSTIGNUĆA

1. Certifikat za položeno zvanje – Majstor karatea, crni pojas 1. Dan
2. Trenerska licenca “C” lista
3. Federalno prvenstvo za kadete, juniore i U21 1. mjesto
4. Državno prvenstvo 3. mjesto
5. KUP Bosne i Hercegovine 1. mjesto
6. Karate Open KUP Usora 1. mjesto
7. Međunarodni Karate turnir 1.mjesto 2X
8. Kolo karate lige Tuzlanske regije 1. mjesto
9. Zahvalnica za podršku u organizaciji prvog ShitoRyu karate seminara
10. Općinsko prvenstvo srednjih škola u atletici 1. mjesto
11. Općinsko prvenstvo srednjih škola u atletici 2. mjesto
12. Literarni konkurs povodom Dana općine Lukavac 1. mjesto
13. Priznanje za učešće na kantonalnom konkursu za literarne radove
14. Pohvala za postignut uspjeh u učenju, primjernom ponašanju i odgoju zaanovanom na bontonu, moralu, kulturi, humanosti I solidarnosti

 

 

MEDIA

 

 

 

 

 

Podržite Kuduzović Belma na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport