Jasmin Alibegović

Podržite Jasmin Alibegović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: SARAJEVO

KRATKA BIOGRAFIJA

Zovem se Jasmin Alibegović i rođen sam 19.10.1996. godine u Dubrovniku, Republika Hrvatska, a od ranog djetinjstva živim u Sarajevu. Završio sam Osnovnu školu „Isak Samokovlija“, a potom i Srednju ekonomsku školu u Sarajevu. Stručno zvanje Bakalaureat/bachelor žurnalistike/komunikologije stekao sam na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu 2018. godine, a zatim na istom fakultetu završio i master studij komunikologije te sada privodim kraju pisanje master teze.

CILJ

Kroz svoj profesionalni, novinarski rad želim da ispričam lijepe priče, s posebnim akcentom na mlade koji su najveći potencijal Bosne i Hercegovine.

POSTIGNUĆA

Još od srednjoškolskih dana član sam Omladinske novinske asocijacije u Bosni i Hercegovini (BiH) te sam kroz volonterski, a kasnije i saradnički angažman pisao za magazin „Karike.ba“. Potom sam bio angažovan u Radio Televiziji Federacije BiH na poslovima pripremanja i unosa vijesti na portalu „federalna.ba“, a nakon toga imao sam saradnički angažman na portalu „avaz.ba“. Od avgusta 2019. godine angažovan sam kao saradnik portala „balkans.aljazeera.net“.

Kao učesnik projekta “New Age Journalism” Centra za razvoje medija i analize i Online magazina Žurnal od decembra 2017. do juna 2018. godine priredio sam autorski film “Studenti sa invaliditetom i vlast bez sluha” te istraživačku priču Metadonski centar u Kantonu Sarajevo: “Građani negoduju, institucije 15 godina ne rješavaju probleme“.

Koautor sam publikacije “10 priča o uspjehu i zajednici: društveno poduzetništvo i održivost na Zapadnom Balkanu”, izdate od strane Fondacije Mozaik 2021 godine. Učesnik sam i programa “Youth Trail – Youth and Media in Focus“ u organizaciji OSCE-a kao i konferencije o medijima u jugoistočnoj Europi (SEEMC) održanih u Tirani 2021. godine. Također, član sam Udruženja BH Novinari te Balkanske mreže naučnih novinara.

MEDIA

Podržite Jasmin Alibegović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Mediji