Ismar Salkić

Podržite Ismar Salkić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Ja sam Salkić Ismar. Rođen sam 06.07.1998.godine u Tuzli. Završio sam osnovnu školu “Tušanj” u Tuzli s odličnim uspjehom. 2013.godine upisao Mješovitu srednju školu Tuzla, smjer frizer. Završio srednju školu 2016.godine i postao frizer.
6 godina poslije, proljeće 2022.godine položio “Majstorski ispit” i dobio zvanje – Majstor frizer, vlasuljar.

CILJ

Najveći cilj mi je postati vlasnik frizerskog salon a naravno i usmjeriti mlade osobe da budu odlučne u odabiru svog posla i da trebaju izabrati ono što vole.

 

POSTIGNUĆA

Kroz školovanje uz Klub frizera i kozmetičara Tuzla krenuo sam po raznim takmičenjima i od tada moj život se okreće ka boljem i tu kreću moji uspjesi da se redaju. 2014.godine u školskoj kategoriji na mom prvom takmičenju,uz mnogo treme, osvojio sam 1.mjesto u Beogradu. Početkom 2015.godine  na “Otvorenom prvenstvu Novog Sada” i par mjeseci poslije na “Državnom prvenstvu Bih” zauzeo sam 1.mjesto u istoj kategoriji.
2016.godine završio sam srednju školu sa odličnim uspjehom i postao učenik generacije  što mi je dalo vjetar u leđa da budem još bolji. Odma nakon završetka školovanja dobio sam posao frizera u frizerskom salonu “Enes”. 2017.godine prešao sam u jaču kategoriju na “Državnom takmičenju frizera BiH” gdje sam zauzeo 5. mjesto.
2018.godina za mene počela je više od uspješnog, 11.03.2018 godine na “Otvorenom državnom prvenstvu frizera BiH” dobio sam titulu DRŽAVNOG PRVAKA u kategorijama Prestige Bridal i Gala style i time stekao pravo odlaska na svjetsko prvenstvo u Pariz iste godine gdje kao ekipa zauzimamo 3.mjesto na svijetu i u Tuzlu se vratio sa bronzom.
2019.godine u aprilu prešao sam u seniore gdje sam na “Hair cup Belgrade” zauzeo 4.mjesto i na “Državnom otvorenom prvenstvu Saveza frizera Bih” održanom u Tuzli uzastopnu godinu postao DRŽAVNI PRVAK. Mjesec dana poslije u Crnoj Gori zauzeo jako 4.mjesto.
2020.godina je počela teško za sve nas ali i dalje nisam htio zapostaviti svoj zlatni zanat. Sa svojih 22.godine po drugi puta predstavljao sam našu državu na svjetskom takmičenju frizera u Francuskoj,Pariz.

 

 

MEDIA

 

 

 

 

Podržite Ismar Salkić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Nauka i obrazovanje