Ismar Lačević

Podržite Ismar Lačević na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: SARAJEVO

KRATKA BIOGRAFIJA

Ismar Lačević već nekoliko godina radi u oblasti startap-a i preduzetništva, fokusirajući se na izgradnju, ali i dalji razvoj eko-sistema kroz implementaciju sistemskih promjena i dugotrajnih strategija poslovanja.

Ismar je svoju poduzetničku karijeru započeo još 2018. godine sa svojim startupom koji se fokusirao na digitalna rješenja koja su usmjerena na globalne probleme. Najznačajniji proizvod je digitalni novčanik pod nazivom Lotly Card, koji služi kao centralno mjesto za pohranu i dijeljenje svih poslovnih, lojalnih, članskih i drugih kartica.

Prije nego što je zakoračio u svijet poduzetništva, Ismar je bio dio nekoliko globalnih organizacija kao što su TEDxVienna, Evropski omladinski parlament, AIESEC i druge. To je u konačnici dovelo do odluke da se TEDx u Sarajevu pokrene pod nazivom TEDxSarajevo i dovede format Svjetskog dana govora kao prvi ambasador za Bosnu i Hercegovinu.

CILJ

Pozitivan socio ekonomski uticaj u lokalnoj zajednici kroz inovacije i dizanje svijesti o problemima te kako ih riješiti.

 

POSTIGNUĆA

1) Organizacija TEDxSarajevo događaja proteklih 5 godina te inicijacija mjesečnih formata na temu dizanja svijesti o problemima mladih ljudi.

2) Kreiranje proizvoda koji doprinosi smanjenju deforestacije i zaštiti okoliša kroz digitalizaciju pritanih vizitki kao i plastičnih članskih kartica

 

MEDIA

Podržite Ismar Lačević na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Poduzetništvo i startup