Irma Strašević

Podržite Irma Strašević na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Irma je rođena 5.8.2003 godina, ali je za ovih kratkih 19 godina postirgla mnogo vise nego neko za cijeli vijek. Aktivan je član Crvenog križa/ krsta grada Tuzla već 5 godina, i trenutna predsjednica kluba mladih.  Izabrana je za volonterku godine 2021. godine Crvenog križa grada Tuzla. Član je mnogih organizacija uključujući Omladinski pokret “Revolt” te svakodnevno učestvuje u organizaciji radionica za ovu nevladinu organizaciju. Učestvovala je u organizaciji projekta ” Kultura kroz aktivizam mladih” koji je bio podrzan od strane USAID-a i Fondacije tuzlanske zajednice. Također je dugogodišnka članica nevladine organizacije Amica Educa. Bila je član odbora Omladinske Banke generacija 2020/21. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja je bila članica Asocijacije srednjoskolaca BiH. Učestvovala je na četveromjesecnom projektu “Gamifying EU Realities” podržano od strane British Council-a i EU, Sarajevo. Učestvovala je na Maršu mira 2022, Crveni križ Tuzlanskog kantona. Trenutno je student prve godine Medicinskog fakulteta u Tuzli. Irma je predana i posvečena osoba koja daje svoj maksimum u ostvarenju svojih ciljeva i u borbi za ono što je ispravno.

 

CILJ

Irma želi postati lječnica i specijalizirati kardiologiju. Njen san je otvoriti vlastito savjetovalište za mentalno zdravlje, kako bi mogla poticati ljude da brinu o svom mentalnom zdravlju ali i pomoći onima kojima je isto narušeno. Želja joj je da svojim radom unaprijedi Crveni križ Tuzla i vrati mu sjaj koji je izgubio tokom pandemije.


POSTIGNUĆA

2019. godine osvojeno prvo mjesto na opštinskom takimčenju iz pružanja prve pomoći i treće mjesto na kantonalnom takmičenju iz pružanja prve pomoći.

MEDIA

 

 

 

Podržite Irma Strašević na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Građanski Aktivizam