Irma Jukić

Budi dio pokreta! Podrži Irma Jukić na Facebook-u:
Glasanje je završeno!

(Moguće je iskoristiti po jedan glas za svaku od 10 kategorija)

MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Irma Jukić je rođena kao najstarije dijete u četvoročlanoj porodici Jukić. Kao mala bila je jako aktivno i nemirno dijete i to je bio prvi i osnovni razlog zašto je sa 4,5 godine prvi put kročila u gimnastičku salu..Od tada do danas, gimnastička sala je postala njen drugi dom i nije se pojavio niti jedan razlog zbog kojeg bi samo pomislila da napusti gimnastiku. Jedanaest godina u ritmičkoj gimnastici za nju je prava ljubav, ali gledajući sa druge strane to su dani, godine rada, truda, odricanja… Irma se bez problema odricala odlazaka na rođendanske zabave, izlete, ekskurzije… na jednoj strani je bila gimnastika, a na drugoj sve ostalo.

Danas je reprezentativka BiH u ritmičkoj gimnastici, reprezentativka koja je ispunila normu i predstavljat će našu zemlju na Evropskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u maju u Kijevu. Državni je prvak Bosne i Hercegovine  u vježbi s trakom i “vlasnik” preko 100 medalja, tri pehara i veliki broj diploma sa mnogih Međunardonih turnira širom Evrope. Dobitnik je i Priznanja Grada Tuzle za sportsku 2017. godinu kao jedna od najboljih kadeta za tu sportsku godinu.

I pored svih uspijeha i priznanja, njen moto je “UVIJEK MOŽE BOLJE”!!!

Pohađa deveti razred OŠ “Brčanska Malta” i šesti razred Osnovne muzičke škole u Tuzli odsjek violoncello, odličan je đak, a slobodno vrijeme, kojeg nakon svakodnevnih treninga koji traju po 3-4sata,  ipak pronađe i najradije provodi slikajući i praveći figure od gline. Jako je kreativna i nekako baš umjetnička duša.

Kroz godine provedene u sportu stekla je visoku dozu odgovornosti, dobre organizacije i tačnosti. Veoma ozbiljno prilazi svemu u životu, a ono što je u životu posebno iritira je odustajanje i očekivanje rezultata sa malo zalaganja.

CILJ

Trenutni kratkoročni cilj joj je predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu na Evropskom prvenstvu u Kijevu u konkurenciji u kojoj su i imena najboljih svjetskih gimnastičarki. Dugoročno planira biti još bolja u sportu , jednoga dana da i sam bira i trenira talentiranu i vrijednu djecu.

POSTIGNUĆA

  • Državni prvak BiH u ritmičkoj gimnastici , rekvizit traka za 2020. godinu.
  • Međunarodni turniri:
  • Sarajevo 2019. godine tri zlata i jedno srebro
  • Ljubljana (Slo) 2019. jedno zlato i tri srebra
  • Lviv (Ukr) 2019. jedno zlato
  • Tuzla 2019. jedno zlato  i mnoga druga.

FOTOGRAFIJE

 

VIDEO

Budi dio pokreta! Podrži Irma Jukić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport