Hasan Muratović

Podržite Hasan Muratović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: SARAJEVO

KRATKA BIOGRAFIJA

Rođen sam 03.05.2004 godine u Sarajevu, BiH.
Već sa 9 godina upisujem Osnovnu muzičku i baletsku školu “Novo Sarajevo” u Ilijašu u klasi profesora Izudina Rahića – smjer harmonika.
U njoj ostvarujem odlične rezultate u oblasti harmonike na internacionalnim takmičenjima širom BiH. Sa završenim 6. razredom u muzičkoj i 9. razredom u Osnovnoj školi “Hašim Spahić” upisujem Srednju muzičku školu Sarajevo u klasi prof. Alena Hodžića gdje pored takmičenja širom BiH ostvarujem značajna mjesta na svjetskim takmičenjima. Trenutno sam 4. razred Srednje muzičke škole u Sarajevu i planiram upisati Muzičku akademiju.

CILJ

Cilj mi je postati svjetski prvak na harmonici i držati koncerte širom svijeta, a kao budući profesor pomoći razvoju klasične muzike na području BiH i mladim talentima prenijeti znanje i pomoći da ostavite što bolje rezultate.

 

POSTIGNUĆA

Osnovna škola:
– Prva nagrada na internacionalnom takmičenju u Istočnom Sarajevu 4 puta (2014,2015,2017 i 2018) sa tim da sam 2018 pobijedio u svojoj kategoriji osvojivši LAUREAT sa 96 bodova.

– Prva nagrada na internacionalnom takmičenju “Dani harmonike” u Ugljeviku 2017. i 2018. godine.

– Srednja škola:
– Prva nagrada na internacionalnim takmičenjima u Brčkom, Sarajevu i Istočnom Sarajevu 2021. godine.
Osvojivši prvu nagradu u Sarajevu na internacionalnom takmičenju “Festival Orfej” dobijam direktnu kvalifikaciju za najveće takmičenje na svijetu u oblasti harmonike – Svjetski trofej (Trophee Mondiale), gdje u izuzetno teškoj kategoriji do 18. godina osvajam 9. mjesto.
Par mjeseci nakon toga osvajam i prvu nagradu na takmičenju u Moskvi u Rusiji koje je održano u online formatu.
Ove godine sam osvojio 2 prve nagrade na internacionalnim takmičenjima u Bijeljini i Ugljeviku, te 2 puta pobjedio u kamernoj muzici (duo harmonika) u Zenici i Istočnom Sarajevu.
Trenutno se spremam za svjetski trofej koji se održava online sa sjedištem u Kini, te za Castelfidardo jedno od najjačih svjetskih takmičenja za harmoniku koje se održava uživo u Italiji početkom Oktobra ove godine.

MEDIA

 

Podržite Hasan Muratović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Muzika