Faris Hasanović

Podržite Faris Hasanović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Zovem se Faris Hasanović, imam 24 godine i dolazim iz Tuzle. Trenutno sam student drugog ciklusa studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli, a prvi ciklus studija na istom fakultetu okončao sam diplomiravši s prosjekom ocjena 10,00 – na osnovu čega sam nagrađen priznanjem “Zlatna plaketa – Student generacije Univerziteta u Tuzli”. Mogu se pohvaliti i da sam upisao sve “desetke” u indeks i na magistarskom studiju (drugi ciklus), a uskoro me očekuje i odbrana magistarskog rada – čime ću steći novo akademsko zvanje. Na osnovu zavidnih rezultata koje sam postigao za vrijeme studiranja, kao i brojnih priznanja i nagrada, primljen sam u radni odnos kao asistent na Pravnom fakultetu, gdje počinjem s radom od naredne akademske godine. U međuvremenu sam obavljao i pripravnički staž u Općinskom sudu u Tuzli, a sudjelovao sam i u mnogim (domaćim i stranim) programima, projektima i naučnim konferencijama vezanim za moju struku. U slobodno vrijeme mnogo čitam, putujem i učim strane jezike – među kojima se posebno ističu engleski (C1 nivo poznavanja), španski i francuski.

CILJ

Obzirom da sam po prirodi perfekcionista, moj glavni cilj je da budem najbolja verzija sebe u svemu što radim, te da kao takav ostavim pozitivan trag na državu i društvo u kojem živim. Trudim se da svaki dan naučim nešto novo, jer smatram da je učenje i sticanje znanja proces koji traje cijeli život pa stoga treba iskoristiti svaki dan koji imamo na raspolaganju – jer vrijeme je dragocjeno i brzo prolazi.

POSTIGNUĆA

– Diplomirao sam na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli s prosjekom ocjena 10,00 (juni 2020. godine),
– Okončao sam ispitni dio magistarskog studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli s prosjekom ocjena 10,00 (juni 2021. godine),
– Nagrađen sam Zlatnom plaketom – Student generacije Univerziteta u Tuzli (decembar 2020. godine),
– Dobitnik sam Nagrade Grada Tuzle za ostvaren natprosječan uspjeh četiri puta uzastopno (2016-2020),
– Proglašen sam najboljim debatantom na Prvom državnom debatnom takmičenju javnih univerziteta u BiH, koje je održano u Mostaru, a ekipa Pravnog fakulteta UNTZ osvojila je također prvo mjesto (april 2019. godine),
– Ekipa Pravnog fakulteta UNTZ – u čijem sam sastavu također bio – osvojila je drugo mjesto na FUTURA regionalnom takmičenju u oblasti simuliranog suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava, koje je održano u Vršcu (oktobar 2020. godine).

MEDIA

https://www.facebook.com/210255645688426/videos/552124182357360

Podržite Faris Hasanović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Nauka i obrazovanje