Faris Gavranović

Podržite Faris Gavranović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Ja sam Faris Gavranović. Imam 19 godina i pohađam Ekonomski fakultet u Tuzli. Od malih nogu sam se uvijek zanimao za ono “šta ako”. U smislu šta ako nam je država ili čak svijet čišći nego za ono što je sad. Tako da sam se od ranih godina zanimao za ekologiju išao na sekcije i u osnovnoj i srednjoj školi. Naravno uz ovo sport mi je bio saputnik u svemu. Prošao sam sve sportske aktivnosti od karatea, košarke, plivanja, odbojke, rukometa a najviše zadržao na fudbalu, već 13 godina. Prošao sam sve omladinke pogone uglednog kluba FK Sloboda Tuzla, te danas uz obaveze organizacija i fakulteta nastavljam se baviti istim. Također volonterski rad me je uvijek zanimao te sam bio član nekoliko organizacija: Revolt, ASuBiH, Omladinska banka gdje sam bio i potpredsjednik odbora, a već 2 godine sam u ekološkom pokretu “Lets do it” Tuzla. U Lets do  it-u prošle godine sam bio član odbora za promotivne aktivnosti a ove godine u ništa manje važnom odboru za čišćenje ilegalnih deponija i otpada. Bio sam koordinator ovogodišnje, kao i prošlogodišnje, velike akcije čišćenja otpada koja je organizovana 16.9. Ovo nisu moja prva pojavljivanja u ovoj organizaciji jer sam i proteklih godina bio član njihovih akcija. Uz ovo sve član sam i volonter NVO Radio Kameleon u kojem sam bio učesnik na ovogodišnjem Festivalu umjetnosti mladih Kaleidoskop.

 

CILJ

Cilj mene kao i organizacije Lets do it jeste osviješćivanje naroda Bosne i Hercegovine o lošem ekološkom stanju u kojem živimo. Ali da bi došli do toga naravno da se treba krenuti od svoje zajednice ili grada. Uz razna predavanja, prezentacije, akcije, medijska obraćanja, dižemo uveliko svijest stanovništva Tuzle. Naravno da nećemo stati ovdje te da je ovo tek početak nečega velikog. Trenutni i primarni cilj nam je što više mladih obrazovati o ovome problemu i osvijestiti ih o ekološkom problemu u kojem se nalaze, a koje se može ispraviti ako svi radimo zajedno.
A moj cilj kao individue jeste ostvariti se kao menadžer u turizmu jer je to ono zbog čega sam i upisao Ekonomski fakultet. To je nešto sto me je zanimalo od drugog razreda srednje škole i u što sam uložio puno istraživanja i vremena da bih znao što više. Uz sve ovo želio bih nastaviti sport jer je to nešto što mene činim onakvim kakav i jesam. Zapravo to je dio mene.

POSTIGNUĆA

*Osvojen veliki broj medalja na turnirima u karateu, plivanju i fudbalu.
*Najbolji golman u sezonama 2012/13, 2013/14 i 2016/17
*Potpredsjenik Omladinske banke Tuzla – 2021
*Član odbora promotivnih aktivnosti “Lets do it” – 2021
*Član odbora za čišćenje ilegalnih deponija i otpada “Lets do it” – 2022
*Zahvalnica za učešće na Model International Criminal Court (MICC) Grčka – 2022

MEDIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podržite Faris Gavranović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Ekologija