Emina Šehić

Podržite Emina Šehić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: SARAJEVO

KRATKA BIOGRAFIJA

Emina Šehić trenutno studira i radi u gradu Sarajevu. Studentica je treće godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na odsjeku Medicina i apsolventica DOBA Fakulteta Bussines School Univerziteta u Mariboru na odsjeku za marketing, društveni medij i odnose s javnošću.
Osim toga, svoje liderske vještine usavršava u sklopu programa Akademije za mlade lidere u civilnom društvu Fondacije Schuler Helfen Leben.
Smatra da se u današnjici šalje samo jedna slika o mladima u BiH, a to je da mladi samo i isključivo odlaze i da niko ne želi ostati, upravo zbog toga svoj aktivistički angažman prvenstveno posvećuje mladim ljudima koji se na sve načine trude ostati u BiH i izboriti se sa teškom svakodnevnicom jer je i ona jedna od njih.
Trenutno sa timom radi na istraživanju položaja mladih u medijskom diskursu čiju publikaciju očekuje kraje godine. Svoje formalno i neformalno obrazovanje nastoji povezati u svakom segmentu svoga djelovanja.

POSTIGNUĆA

Osnivačica i koordinatorica digitalne kampanje AktiViza Bosna i Hercegovina koja za cilj ima promociju uspješnih mladih ljudi u BiH i širenja pozitivnih priča kako o domovini, tako i o njenim mladima
Voditeljica podcasta “Nećemo mi niđe!” čiji gosti otvoreno pričaju o problemima mladih ljudi, ali i njihovim rješenjima
Kampanju kao način medijskog djelovanja predstavljala je i van granica BiH
Koordinatorica projekta “Žena mora biti zdrava!” koji za cilj ima edukacije žena o važnosti brige o reproduktivnom zdravlju
Članica Omladinske novinske asocijacije u BiH, Studentskog parlamenta UNSA i koordinator PR tima InciSioN BiH
Polaznica na desetine edukacija, seminara, kampova i akademija.

MEDIA

 

Podržite Emina Šehić na Facebook-u:

GRESKA POVRATAK-BUTTON