Emina Mujić-Mulalić

Podržite Emina Mujić-Mulalić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: DOBOJ ISTOK

KRATKA BIOGRAFIJA

Emina Mujić-Mulalić rođena je 10.07.1993. godine u Doboj Istoku. Osnovnu i srednju školu (gimnaziju) završila je u Doboj Istoku. Zvanje profesorica vjeronauke je stekla na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, sa prosjekom od 8,7. Udata je i majka jednog djeteta. Vlasnica je biznisa Poljoprivredna djelatnost „TAMAM“. Firma se bavi proizvodnjom prirodnih mješavina začina i dehidriranih supa, bez aditiva i drugih štetnih dodataka. Ima paletu od 15 proizvoda, koja se i dalje širi, a prodali su preko 10 000 „TAMAM“  proizvoda. Posebno je ponosna, što je u “TAMAM” priču uvela i svog supruga, zaposlivši ga, te od svoje ideje napravila porodični biznis. Povrtlarstvo i gajenje začinskog bilja i povrća je ljubav, koja se njeguje, ali i uspješno gradi kroz vlastiti biznis. Zadovoljstvo joj pričinjava što kupci i osobe sa zdravstvenim problemima, nekim posebnostima ili dijetetskom režimu konačno mogu jesti i uživati u bogatim ukusima, bez dodatnih zdravstvenih teškoća. Odbijala je ponude za zaposlenjem iz struke, jer želi da gradi vlastiti put, da bude žena biznismen, samozaposlena, ona koja zapošljava i da dokaže da uspješna žena može biti i vlasnica obrta i majka i uporedo voditi i domaćinstvo.

CILJ

U narednim godinama cilj je: rast biznisa i prihoda, jačanje brenda „TAMAM“, ulazak na police velikih marketa, dodatno zapošljavanje; širenje porodice; društveni aktivizam – biti primjer uspješne žene na svim poljima.

POSTIGNUĆA

–    Vlasnica uspješne kompanije na području općine Doboj Istok koja raste i povećava broj zaposlenih
–    Uspješno završena obuka programa Impakt inkubator poslovnih ideja Doboj Istok u organizaciji Investicijske fondacije Impakt i Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona
Završen fakultet, brak, majčinstvo, samozaposlenje, samoodrživost, zapošljavanje supruga – porodični biznis.

MEDIA

Podržite Emina Mujić-Mulalić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Poduzetništvo i startup