Emina Mandžukić

Podržite Emina Mandžukić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Rođena u Tuzli 1. maja 2004. godine. Osnovnu i srednju školu završila u svom rodnom gradu a danas je studentica Tehničkog Univerziteta u Istanbulu.

Aktivizmom se bavi još od osnovne škole gdje je počela raditi na svojim prvim volonterskim projektima. U početku su ti projekti bili dio volonterskih sekcija u školi, a kasnije se učlanila i u svoju prvu nevladinu organizaciju, Udruženje “Zemlja djece” u čijem sklopu djeluje Budi Muško Klub.

Kada je shvatila da je volonterizam ispunjava, odlučila se učlaniti u još nekoliko organizacija, pa je tako postala i članica Udruženja “Makerspace” Tuzla, GirlThing Tuzla, te dio tima projekta “Let's Do It Tuzla”.

Pisanje je njena terapija, pa je tako i najveći doprinos u pomenutim organizacijama dala upravo kroz pisanje različitih projekata, konkursa, izvještaja i slično. Aktivno sudjelovanje u volonterskim projektima otvorilo joj je mnoga vrata, pa je tako postala i članica Savjetodavnog tijela za mlade UN-a u Bosni i Hercegovini. Volontiranje ispunjava njen život, jer zna da čini nešto što je korisno kako za nju, tako i za širu zajednicu.

POSTIGNUĆA

Članstvo u Savjetodavnom tijelu UN-a za mlade u Bosni i Hercegovini te učešće na raznim konferencijama;

Završene 4 obuke za vršnjačke edukatore na temu nenasilnog ponšanja i komunikacije;

Završena obuka za rad sa mladima u kriznim situacijama;

Organizacija i realizacija 6 Meet&Code event-a;

Aktivno sudjelovanje u organizaciji velikih terenskih akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada i terenskih akcija sadnje drveća;

Vođenje edukacije “Mala škola ekologije” u osnovnim i srednjim školama;

Moderiranje radionica na temu međuvršnjačkog nasilja i prevencije istog

MEDIA

 

Podržite Emina Mandžukić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Ekologija