Emina Mahmutbegović

Budi dio pokreta! Podrži Emina Mahmutbegović na Facebook-u:
Glasanje je završeno!

(Moguće je iskoristiti po jedan glas za svaku od 10 kategorija)

MJESTO PREBIVALIŠTA: ŽIVINICE

KRATKA BIOGRAFIJA

Mahmutbegović Emina ima 23 godine i dolazi iz Živinica, Bosna i Hercegovina. Apsolventica je na Fakultetu elektrotehnike u Tuzli, odsjek Automatika i robotika. Od ranog djetinjstva bila je jako ambiciozna i težila ka uspjehu. Iz tog  razloga najveći dio svog vremena provodi učeći. Učestvovala je na takmičenjima iz matematike i engleskog jezika u osnovnoj školi, u kojoj je proglašena za učenicu generacije,  završila je i Osnovnu muzičku školu u Živinicama, u kojoj je također bila najbolja učenica. Pored harmonike, svira klavir i gitaru. Slobodno vrijeme  provodi pjevajući i svirajući sa sestrom. Bile su gošće na mnogim kulturno-umjetničkim događajima kao i televizijskim kućama. Uprkos ljubavi prema muzici, odlučuje da najveći dio svog vremena posveti nauci. Uspješna studentica Automatike i robotike. Kroz studije je predstavljala fakultet na međunarodnom takmičenju fakulteta elektrotehnike u regionu – Elektrijada, bila članica upravnog odbora Studentskog vijeća Fakulteta elektrotehnike u Tuzli i članica udruženja studentica Fakulteta elektrotehnike Tuzla – Girl THing. Kao najveći uspjeh u toku studija ističe priznanje za najboljeg studenta u generaciji 2018/2019 od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Ono što također predstavlja bitan dio njjenog života, i na što je jako ponosna svoj angažman u BH Futures Fondaciji. U prethodnoj godini  kao članica fondacije učestvovala je na mnogim konferencijama i poslovnim događajima u Bosni i Hercegovini i Evropi, vodila je Arduino radionice u srednjim školama, bila organizatorica BH Engineering Weeks-a i koordinatorica webinara (online predavanja). Sada je mentorica i koordinatorica za vanjsku saradnju i partnerstva BH Futures Fondacije.

Trenutno živi u Friedrichshafenu u Njemačkoj  gdje obavlja praksu u ZF Friedrichshafen AG – globalnoj kompaniji automobilske industrije. Bavi se radom i istraživanjem u oblasti autonomne vožnje, u kojoj želi da nastavi svoj rad i obrazovanje u budućnosti.

CILJ

  •  ostvari profesionalnu karijeru u automobilskoj industriji na svjetskom nivou,
  •  da doprinos obrazovanju, nauci i ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine i
  •  bude primjer i podrška mladima u BiH

POSTIGNUĆA

  •  federalna prvakinja u harmonici (Gračanica 2007)
  •   dobitnica druge i treće nagrade na međunarodnim takmičenjima u harmonici (Pula 2007 i Istočno Sarajevo 2010)
  •  učenica generacije u Drugoj osnovnoj školi Živinice
  •   najbolji student Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, generacija 2018/2019 (prosjek 9,6)
  •  praktikant u globalnoj kompaniji (prvi student iz BiH)

FOTOGRAFIJE

VIDEO

Budi dio pokreta! Podrži Emina Mahmutbegović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Nauka i obrazovanje