Ema Nuhić

Podržite Ema Nuhić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Moje ime je Ema Nuhić. Rođena sam 29.09.1996. u mojoj dragoj Tuzli. Moja priča počinje još od osnovne škole kada sam učestvovala na takmičenjima biologije, fizike i hemije i već tada spoznala svoju ljubav prema prirodnim naukama. Nakon završene osnovne škole sa 5,0 prosjekom, odlučujem se upisati JU “Gimnazija Lukavac”, smatrajući je najboljim izborom za pružanje obilnog znanja i pripremu za visoko obrazovanje. Srednju školu takođe završavam sa 5,0 prosjekom i učešćem na raznim takmičenjima, od kojih se posebno ističe osvojeno 4. mjesto na kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika. Ljubav prema medicini razvila se još sa mojih 13 godina, te nakon srednje škole upisujem Medicinski fakultet u Tuzli, gdje zauzimam 14. mjesto na prvom prijemnom roku od samo 30 primljenih studenata, uprkos 460 prijavljenih. Fakultet završavam u roku, 2021. godine, sa prosjekom 8,42, a u toku studiranja sam bila stipendista od strane Ministarstva za boračka pitanja. U toku fakulteta sam bila član udruženja studenata “Medicus”, te radila na raznim projektima i učestvovala u kongresima. Ta želja za radom i aktivacijom se održala do dan danas, te sam i dalje aktivni i pasivni učesnik na raznim edukacijama i kongresima. Trenutno sam zaposlena u JZU Dom zdravlj Lukavac, na službi hitne medicinske pomoći, ali i porodične medicine. Tečno govorim engleski i njemački jezik.

 

CILJ

Moj cilj koji želim da ostvarim jeste da jednog dana postanem jedan od vrhunskih ljekara koji svojim pacijentima pruža nadu, sigurnost i povjerenje. Kada volite ono što radite težite ka tome da postanete što bolji u tome, a ja imam sreću što se bavim upravo onim što najviše volim. Svjesna sam trnovitosti puta kojim je potrebno proći da bih dostigla svoj cilj, ali sve što je vrijedno u životu ne dobija se lahko. To zahtjeva trud, rad, disciplinu, požrtvovanost, ali ja sam spremna ići ka tome, a moja želja je da na tom putu uvijek ostanem čovjek, jer bez ljudskosti ne možemo biti ni dobar ljekar. Svojim primjerom želim da pokažem mladima da je itekako moguće postići što god žele, te da ne trebaju da odustaju od svojih snova. Želja mi je da u budućnosti završim i Doktorski studij, te specijalizaciju interne medicine ili neurohirurgije u kojima se najviše pronalazim.

POSTIGNUĆA

Od postignuća koja bih navela, a koja sva čine dio mene i predstavljala su mi neki vjetar u leđa, ubrajaju se:

Aktivni član organizacionog odbora Međunarodnog kongresa “Tuzla Brain Week”, ispred udruženja MEDICUS (2020. i 2021. godine)

Naučno-istraživački rad izložen na “Tuzla Brain Week-u” na temu Multipli mijelom i načini liječenja, prezentovanog u vidu Case report-a

Edukator na stručnim radionicama projekta “Sew it up” organizovanog od strane udruženja BOHEMSA

Dobitnik certificiranog priznanja BLS (Basic life support) i ALS (Advanced life support) kursa od strane JZU “Zavod za hitnu medicinsku pomoć” Kanton Sarajevo

Dobitnik certificiranog priznanja o položenoj EKG školi od strane “Kardiološkog edukativnog centra” Kantona Sarajevo

Pasivni član Međunarodne panel konferencije “Novi horizonti i pogledi u borbi protiv gojaznosti”, održanog od strane Udruženja “Društvo za debljinu u BiH”

Edukator ispred Vijeća Mladih grada Lukavac

MEDIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podržite Ema Nuhić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Nauka i obrazovanje