Berina Avdić

Podržite Berina Avdić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: SARAJEVO

KRATKA BIOGRAFIJA

Ja sam Berina Avdić, studentica treće godine Ekonomskog fakulteta u Sarajevu te sam također dio organizacija Aiesec B&H i Omladinske banke Novo Sarajevo. Od svoje 15.godine težim volonterskom radu i tome da doprinesem svojoj zajednici na najbolji mogući način. Učestvovala sam kao volonter na Race for the Cure 2019.godine a uskoro ove godine me čeka veliki projekat u suradnji sa njima. Prijavila sam se za članstvo u organizacijama za mlade iz razloga što sam spoznala kao vrlo mlada osoba značaj rada za svoj grad i svoju zemlju jer mi je to pomoglo da se izgradim kao persona.
U Aiesec B&H imam poziciju Experience manager-a gdje radim na pronalaženju praksi i rješavanju svih logističih i administrativnih poslova kako bi našu omladinu na siguran način poslala u inostranstvo.
U Omladinskoj banci sam prvenstveno član odbora gdje se bavim mentorisanjem prijavljenih projekata i mikrobiznisa koji znače kako omladini tako i našoj široj zajednici. Trenutno sam unaprijeđena privremeno na poziciju koordinatora Omladinske banke gdje se bavim digitalnim marketingom i vođenjem društvenih mreža kako bi mlade upoznala sa našim projektima.

Volontirala sam na NGO marathon i NGO night run airport gdje sam imala prilku spoznati značaj sporta za sve nas ali i sticati iskustva u logistici i administrativi kako bi trkači imali sve obezbijeđeno na dan trke.
Od 2019.godine sam redovan gost na konferencijama kao što su CEO konferencija na EFSI, Business Skills Academy, Sarajevo Maker Fair 2022 i razni drugi.
U Aiesecu sam bila dio organizatora našeg poznatog YouthSpeak Foruma koji je okupio razne uspješne ljude iz Bosne i Hercegovine ali i regije.
Imala sam priliku da uz načelnika naše općine Novo Sarajevo budem dio tima koji je predstavljao Mozaik fonaciju i Omladinsku banku Novo Sarajevo te učestvovao u dodijeljivanju prizananja i novčanih sredstava mladima.

CILJ

Ja kao kandidatkinja sam doista jedna ambiciozna osoba koja je jako uporna i snalažljiva u prostoru. Željela bih da kroz svoj rad doprinesem našoj užoj i široj zajednici na što bolji način kroz pisanje projekata, mentorisanje i motivisanje mladih ljudi da se sve može kada se hoće. Još jedan od životnih ciljeva trenutno mi je da diplomiram na fakultetu i da svoje znanje koliko bude moguće prenesem na druge generacije.
Kada sam počela s volonterskim radom nisam mogla ni zamisliti koliko ću napredovati i značiti ljudima iz svog okruženja. Smatram da uz motivaciju koju posjedujem i posvećenost poslu koji radim mogu da animiram druge da krenu putem volontiranja i članstva u organizacijama koje život znače jer nam to jedino može pomoći i unaprijediti nas.

 

POSTIGNUĆA

Postala sam prvenstveno član odbora Omladinske banke Novo Sarajevo a potom nakon samo 5 mjeseci i koordinatorica Omladinske banke Novo Sarajevo što je izuzetan uspjeh za tako kratak period.
Slobodno mogu da navedem da sam imala priliku da uz načelnika općine Novo Sarajevo govorim o Omladinskoj banci i našim ciljevima te da sam učestvovala u dodijeli novčanih sredstava i priznanja mladima.
Na Sarajevo Maker Fair 2022 sam imala priliku predstavljati Aiesec B&H i razgovarati  o potencijalnim partnerstvima sa nama.
Bila sam dio CleanUp Hunt akcije u junu mjesecu kada smo sa ambasadoricom Švedske radili akciju čišćenja naše zelene površine i osviještavanja kako mladih tako i šire okoline o važnosti istog i imala sam priliku davati intervju za BHRT TV povodom toga.

MEDIA

Podržite Berina Avdić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Građanski Aktivizam