Azra Dahalić

Podržite Azra Dahalić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Ja sam Azra Dahalić i imam 17 godina. Učenica sam četvrtog razreda Srednje ekonomsko-trgovinske škole u Tuzli i već 11 godina treniram najbolji karate u Klubu borilačkih sportova “Tuzla”. Karate sam počela trenirati u sklopu sekcije u svojoj osnovnoj školi na Husinu. Kada je došlo vrijeme za moj ozbiljniji angažman mojim roditeljima nije bilo teško da me sa Husina svaki dan odvezu na trening koji je većinom bio u sali Doma za djecu bez roditeljskog staranja i na tome sam im posebno zahvalna. Dan danas sa tom istranošću i borbom izlazim na tatami ali i idem kroz svijet.

Smatram da svojim primjerom i primjerom mojih roditelja mogu da budem motivacija svim ljudima, kako mlađim ali tako i starijim. Svojim djelovanjem želim naglasiti važnost bavljena sportom(i to ne samo u dječijoj dobi nego i poslije) za razvoj cjelokupne ličnosti čovjeka.

Od svih hobija najviše me interesuje fotografija. U slobodno vrijeme vozim biciklo i naravno provodim vrijeme za svojom porodicom i prijateljima.

CILJ

Moj cilj je da završim željeni fakultet ali i da nastavim nizati još bolje sportske uspjehe u seniorskoj konkurenciji.

POSTIGNUĆA

U 11 godina koliko se bavim Karateom sam osvojila preko 200 medalja(iskreno više i ne brojim) od kata do borbi u svim uzrasnim kategorijama.
Neki od ovogodišnjih rezultata:
1. Federalno prvenstvo za kadete, juniore i U21 – borbe juniorke +59kg  2. mjesto
2. Federalno seniorsko prvenstvo – borbe seniorke -68kg 3. mjesto
3. Federalno seniorsko prvenstvo –  seniorke kata tim 3. mjesto
4. Državno seniorsko prvenstvo –  borbe seniorke -68 kg 3. mjesto
5. Državno seniorsko prvenstvo – seniorke kata tim 3. mjesto(meni posebno draga medalja jer sam sa nepunih 18 godina osvojila medalju na seniorskom prvenstvu države)
6. Državno prvenstvo za kadete, juniore i U21 –  borbe juniorke -59 kg 3. mjesto

MEDIA

Podržite Azra Dahalić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport