Azer Musić

Podržite Azer Musić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Azer Musić, rođen je 12.11.2002.g. u Tuzli. Rukometom se počeo baviti sa nepunih 9 godina. Prošao je sve omladinske selekcije kluba. Proglašavan je za sportistu godine Opštine Gračanica 2017.g. i 2018.g. u svojoj konkurenciji. Kao kapiten i najbolji igrač juniorske ekipe našeg kluba u Doboju 2021.g. osvojio je titulu viceprvaka Bosne i Hercegovine.

Prošle godine nominovan je za najuspješnijeg sportistu Grada Gračanice u seniorskoj konkurenciji gdje je ušao u uzi izbor. Azer Musić, istovremeno je bio odličan učenik u osnovnoj školi i Gimnaziji sa prosjekom 5,00. Trenutno je redovni student Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli. Uz velika odricanja i napore, za sada je uspješan na oba fronta.

 

CILJ


POSTIGNUĆA

Kao kapiten i najbolji igrač juniorske ekipe našeg kluba u Doboju 2021.g. osvojio je titulu viceprvaka Bosne i Hercegovine. Bio je kadetski, a danas je aktuelni juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine sa kojom je učestvovao na svim dosadašnjim okupljanjima (Gradačac, Trebinje, Zavidovići, Gornji Vakuf, Bugojno), te sa kojom je nastupao na turniru u Sjevernoj Makedoniji gdje su učestvovale reprezentacije Srbije, Sjeverne Makedonije i Bugarske.

 

MEDIA

 

 

 

Podržite Azer Musić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport