Asja Atiković

Podržite Asja Atiković na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Ja sam Atiković Asja, rođena 22.9.1997. godine u Tuzli. Nakon završene gimnazije “Ismet Mujezinović” sa brojevima 5.0 u Tuzli, upisala sam na Tehnološkom fakultetu studij Agronomije i isti završila kao Zlatni student. Dobitnik sam nagrade Grada Tuzla ostvaren natprosječan uspjeh  učenika, studenata i sportista za 2020. Tokom svog školovanja učestvovala sam u velikom broju projekata i konferencija. Nakon toga sam upisala postdiplomski studij, a istovremeno se prijavila i u OS BiH. Ukazala se prilika i za školovanje na Vojnoj akademiji  u Velikoj Britaniji gdje se trenutno i nalazim. Uvijek su me privlačili sport i priroda. Odbojka, gimnastika, borilački sportovi, plivanje, trčanje su dio mog života. Studij Agronomije mi je omogućio da povežem svoje interesovanje za hemiju i  biologiju sa prirodom, ishranom i vlastitom proizvodnjom organske hrane, da spojim hobi sa svojim  fakultetskim obrazovanjem. U zajednicu sam uključena kroz saradnju sa udruženjima i klubovima koja promovišu zdrav način života. Smatram da sam Heroj generacije jer svojim primjerom pokazujem da se rad, upornost i poštenje na kraju uvijek isplate. Država BiH pruža mogućnosti, a naše je da ih svojim sposobnostima i vrlinama iskoristimo.

CILJ

Nakon završenog školovanja u V. Britaniji vraćam se u BIH gdje ću sva svoja stečena znanja i vještine prenijeti mladima, ukazivati na prednosti i potrebe timskog rada, a isto  tako nastaviti svoje stručno usavršavanje kada god to bude moguće.

POSTIGNUĆA

Završila sam studij Agronomije na Tehnološkom fakultetu, Univerziteta u Tuzli sa prosjekom 9,5 i dobitnik sam Zlatne plakete. Uručeno mi je priznanje grada Tuzla za ostvaren natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista za 2020 godinu. Završavam master studij na Tehnološkom fakultetu. Tijekom studija učestvovala sam na velikom broju konferencija i projekata kao što su: solana inovation challenge, environmental resources, sustainable development  and food production.. U središtu za temeljnu izobrazbu “Pazarić” ostvarila sam pohvalu za izuzetno zalaganje i izvanredne rezultate postignute tijekom obuke 24. naraštaja tj. odabrana sam za vojnika klase. Suradnik sam sa udruženjem CITIZEN Kalesija i udruženjem CPIM – centar za poljoprivredni inženjering i marketing. Polaznik sam na kraljevskog vojnoj akademiji Sandhurst u V. Britaniji..

MEDIA

Podržite Asja Atiković na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Nauka i obrazovanje