Amra Avdić

Podržite Amra Avdić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Moje ime je Amra Avdić. Rođena sam u Tuzli 01.11.1996. godine. Nakon završene osnovne škole sa odličnim uspjehom, upisujem Srednju medicinsku školu Tuzla koju završavam sa prosjekom 5,0. Nakog toga upisujem Medicinski fakultet u Tuzli gdje zauzimam treće mjesto na rang listi. Fakultet završavam u roku sa prosječnom ocjenom u toku svih šest godina studija 8,9 s tim da posljednje dvije godine završavam  prosjekom 10,00. U toku studija na osnovu prosjeka ocjena i prethodnih postignuća sam bila stipendista od strane Fonda Bošnjaka koji stipendiraju učenike sa odličnim uspjehom ili koji su se na bilo koji način istakli u svom školovanju. Dobitnica sam nagrade Grada Tuzle za ostvaren natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista u 2021. godini. Trenutno sam zaposlena u JZU UKC Tuzla Klinika za interne bolesti, Odjel kardiologije. U toku svog rada pored rada na Odjelu koji podrazumijeva dijagnostički i terapijski pristup za ambulantne i ležeće pacijente, sam bila aktivna i pasivna učesnica na brojnim kongresima, simpozijima kao i edukacijama.

 

 

CILJ

Odabrala sam ovaj poziv iz moje želje da pomognem drugome smatrajući da je humanost jedna od najvažnijih ljudskih vrlina. Svjesna sam činjenice da je u svemu ovome najbitnija dosljednost i to je moj cilj. Slijediti svoje snove ali pri tome ne izgubiti kontinuitet u radu. Slijediti svoje ambicije ali prije svega toga ostati čovjek. Želim da svojim primjerom doprinesem svojoj zajednici, društvu i svom narodu.Koliko god da postignemo u životu čovjek je uvijek pred nekim novim početkom. Jedan od mojih ciljeva u bliskoj budućnosti je da upišem Doktorski studij i tako da se razvijam kako u akademskom smislu tako i stručnom. Na taj način želim da svoje znanje, vještine i iskustvo prenesem budućim generacijama jer na kraju naše je samo ono što damo.

 


POSTIGNUĆA

Rekla bih da je moje trenutno najveće postignuće to da radim posao koji volim. Neka od postignuća na koja sam ponosna su:

Nagrada Grada Tuzle za natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista u 2021 godini.

Učešće na simpoziju o Prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Učešće u EKG školi.

Učešće na simpoziju o Atrijalnoj fibrilaciji.

Učesnik i predavač na 9. Kongresu kardiologa BiH

MEDIA

 

 

 

 

 

 

 

 

Podržite Amra Avdić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Nauka i obrazovanje