Amna Hasić

Podržite Amna Hasić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Zovem se Amna Hasić, rođena sam 28.09.2004.god. u Tuzli, gdje i danas živim. Naseljena sam u donjem dijelu grada, na adresi Save Kovačevića 12. Nakon završene Osnovne škole “Miladije”, upisala sam Gimnaziju “Ismet Mujezinović”, u kojoj sam trenutno IV razred. Redovan sam član različitih sekcija u svojoj školi poput: literarne sekcije (u okviru koje sam ostvarila zapažene rezultate na literarnim konkursima, te odrađivala mnogobrojne aktivnosti s ciljem obilježavanja značajnih datuma poput: Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Dana maternjeg jezika…), vokalna sekcija, hor.
Moja škola, također, pruža dodatna znanja iz mnogih predmeta, organiziraujući dodatnu nastavu za nadarene učenike, spremajući ih za takmičenja. Obzirom na svoje sklonosti odlučila sam se za dodatnu nastavu iz hemije, vjeronauke i matematike, uz pomoć kojih sam ostvarila zapažene rezultate na takmičenjima.  U prethodnoj 2021/2022 školskoj godini, učestvovala sam u projektu koji je organizirao eTwinning, surađivajući sa učenicima iz Turske.
Od 6-te godine sam članica Folklornog ansambla “Panonija” koji su mi pružili priliku da učestvujem na međunarodnim festivalima, smotrama, manifestacijama humanitarnog karaktera… Ansambl “Panonija” mi je, također, pružio priliku da svojim vokalnim sposobnostima učestvujem u snimanju nove verzije poeme “Srebrenički inferno” u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom, Narodnim pozorištem i RTV BiH.
Dugi niz godina članica sam hora mreže mladih i asocijacije žena MIZ Tuzla.
Članica sam i Omladinskog kruga MIZ Tuzla, u okviru kojeg sam učestvovala u aktivnostima humanitarnog i edukativnog karaktera.

 

CILJ

Široka je paleta ciljeva koje želim postići, ali bih istakla jedan univerzalan cilj kojim ću obuhvatiti sve njih. Glavni cilj je postati najbolja verzija sebe, usavrsiti svoje sposobnosti, širiti svoje znanje i iskustva, kako bih postala koristan član društva i kako bih služila svojoj zajednici i državi. Ipak, moram istaći jedan cilj koji se rodio iz ljubavi prema spisateljstvu, a riječ je o izdavanju sopstvene zbirke pjesama.


POSTIGNUĆA

Od postignuća ističem:
-Video-zapis, u kojem sam uz pomoć svojih vokalnih sposobnosti i dara za pisanje poezije, uspješno promovisala svoju školu putem društvenih mreža za vrijeme pandemije virusa COVID-19, za šta sam dobila priznanje od škole
-Učešće na kantonalnom takmičenju iz matematike
-Osvojeno 3. mjesto na gradskom takmičenju iz programa “JA GRAĐANIN”
-Osvojeno 1. mjesto na literarnom konkursu na temu “Kapetan Hajro, naš osmijeh i naša suza”, kantonalni nivo
-Osvojeno 1. mjesto na literarnom konkursu na temu “Jedna si BiH, jedina moja domovino”,kantonalni nivo
-Učešće na javnom nastupu u povodu Dana državnosti, čitanjem prvorangirane pjesme u organizaciji RTV TK
-Priznanje za učenika godine u povodu Dana škole za 2020/2021 školsku godinu
-Osvojeno 2. mjesto na literarnom konkursu na temu “Koliko i kako nam danas prijeti neofašizam”, kantonalni nivo
-Osvojeno 2. mjesto na literarnom konkursu na temu “Moja džamija-džennetska hladovina”, državni nivo
-Osvojeno 2. mjesto na kantonalnom takmičenju iz hemije
-Učešće na eTwinning takmičenju na temu “Škola iz snova”, u organizaciji Državne agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje
-Učešće na 7. međunarodnom takmičenju iz Sire (poznavanje životopisa Muhammeda a.s.)

MEDIA

 

 

 

 

 

Podržite Amna Hasić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Umjetnost i kultura