Ammar Grabić

Podržite Ammar Grabić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: GRADAČAC

KRATKA BIOGRAFIJA

Ammar Grabić je trenutno apsolvent na Fakultetu elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

Ima 23 godine, porijeklom iz Gradačca. Iako će uskoro postati inženjer elektrotehnike, njegov fokus u dosadašnjem radu je bio na pružanju podrške mladima u Bosni i Hercegovini kroz inovativne medijske projekte.

Radi na jačanju glasova i rješavanju potreba mladih ljudi kao izvršni predsjednik Omladinske novinarske asocijacije u Bosni i Hercegovini (ONAuBiH) i potpredsjednik Vijeća mladih Tuzlanskog kantona.

Od 2023. godine autor i voditelj svoje omladinske emisije, ‘Ammar G Show’-a, gdje pruža platformu i medijski prostor mladima da pričaju o temama koje ih interesuju.

POSTIGNUĆA

Dobitnik Zahvalnice od strane UNICEF-a, kroz Konvenciju o pravima djeteta, za novinarski doprinos u zaštiti i promociji prava djeteta

Jedini učesnik (mlada osoba) iz Bosne i Hercegovine koji je 2022. godine učestvovao na 5-sedmičnom intenzivnom i specijaliziranom programu od strane Američke ambasade, SUSI, na državnom Univerzitetu u Arizoni.

Autor i urednik vlastite omladinske emisije “Ammar G Show”, koja se emituje na medijskim kanalima CAT BiH Kroz inicijativu CAT BiH, dobitnici su nagrade “Totalna pozitivna ličnost godine”, kao producenti dokumentarnog filma “Efendijin zavjet”, snimljenog u Tuzli.

MEDIA

Podržite Ammar Grabić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Građanski Aktivizam