Amina Fejzić

Podržite Amina Fejzić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Ja sam Amina Fejzić, imam 19 godina i živim u Tuzli. Ove godine sam završila Gimnaziju “Meša Selimović” u Tuzli a svoje akademsko obrazovanje nastavljam na odsjeku zdravstvenih studija Medicinskog fakulteta u Tuzli. Karateom se bavim već 10 godina, članica sam  KBS “Tuzla” a aktivno se takmičim od 2015. godine.

Smatram  da postoje ljudi kojima sport više ide od nauke jer ja sam jedna od njih. Danas Bosna i Hercegovina, nažalost i nije baš okrenuta ka sportistima u smislu da mladi imaju motiv da se nakon dječije konkurencije nastave dalje takmičiti a o seniorskoj da ne govorim – jer kako se kaže nema hljeba ako nisi Amel Tuka. Svojim angažmanom u sportu, posebno karateu želim podići bosanskohercegovačke standarde za sve sportiste! Prvo želim krenuti od sebe, zajedno sa svojim klupskim drugovima i drugaricama, jer smatram da imamo najbolje uslove za napredovanje u najboljem klubu.

U slobodno vrijeme itekako nađem vremena za svoje društvo i porodicu.

CILJ

Želim da osvojim svjetsku medalju kao moja trenerica i uzor Merima Softić Sprečić, po mogućnosti što sjajniju!

POSTIGNUĆA

U šest godina aktivnog takmičenja, isključivo u borbama, sam osvojila oko 180 medalja u svim uzrasnim kategorijama. Ove godine sam osvojila zlatnu medalju na Federalnom prvenstvu za seniore u kategoriji borbe seniorke -68kg te na istom prvenstvu bronzanu medalju u kategoriji borbe U21 -68kg. Na posljednjem državnom prvenstvu za kadete, juniore i U21 sam osvojila zlatnu medalju u kategoriji borbe U21 -68kg te na taj način izborila mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Trenutno sam u fazi priprema za Europsko prvenstvo za kadete, juniore i U21 koje će se održati za nešto manje od 30 dana u Finskoj.

MEDIA

Podržite Amina Fejzić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport