Amila Bećirović

Podržite Amila Bećirović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Amila Bećirović, reprezentativka je BiH u ritmičkoj gimnastici i članica Kluba ritmičko – sportske gimnastike „Sloboda“ Tuzla. Izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u septembru u Sofiji a za koje se trenutno akivno sprema.  Amila je bila jedna od sedam reprezentativki BiH koje su našu zemlju predstavljale u Tel Avivu na Evropskom prvenstvu za juniore i seniore u ritmičkoj gimnastici koje je održano u junu 2022 u Tel Avivu. Dobrim  pojedinačnim rezultaom  u Tel Avivu   se kvalificirala za učešće na Svjetskom  prvenstvu kao jedina učesnica iz BIH. Amila Bećirović je rođena 2006. godine a gimnastiku je počela trenirati u šestoj godini. Tokom dugogodišnjeg  bavljenja gimnastikom, kao članica KRSG ‘SLOBODA’, Amila je osvajala brojne medalje i nagrade na takmičenjima u BiH, ali i na važnim internacionalnim takmičenjima u ritmičkoj gimnastici. Dražavna je prvakinja iz rekvizita vijača koji je održano novembra 2019 godine i viceprvakinja rekvizita traka i čunjevi. Dobitnica je više nagrada  najuspješnije juniorke grada Tuzle,  kao i Tuzlanskog Kantona.
Učesnica je dva Evropska Prvenstva u RG i to 2020 u Kijevu, kao juniorka  i 2022 u Tel Avivu kao seniorka.Aktivno se sa svojom trenericom sprema za Svjetsko prvenstvo u Sofiji 2022.

CILJ

Da nastavi da postiže dobre rezultate i zadrži status jedne od najboljih gimnastičarki u BIH, Da jednog dana postane i trenerica i sve što je naučila  u ovom divnom sportu da prenese i na nove generacije.


POSTIGNUĆA

Kvalifikacije za učestovanje na Evropskim i Svjetskom prvenstvu u Ritmičkoj gimnastici kao predstavnica BIH.

 

 

MEDIA

 

 

 

 

 

Podržite Amila Bećirović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport