Ajša Džehović

Podržite Ajša Džehović na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: SARAJEVO

KRATKA BIOGRAFIJA

Moje ime je Ajša Džehović. Završila sam drugi razred Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu i od početka svog osnovnoškolskog obrazovanja sam odličan učenik sa primjernim vladanjem. ITF Taekwon-do aktivno treniram od 2012. godine, ujedno sam i majstor ove borilačke vještine. U takmičarsku ekipu sam ušla 2014. godine i od tada sam učestvovala na brojnim takmičenja sa kojih imam preko 60 medalja. Među najzapaženije rezultate svrstala bih pehar sa međunarodnog takmičenja u Sloveniji kao najuspiješnija kadetkinja turnira, pehar sa Federalnog prvenstva u Cazinu kao najuspiješnija juniorka turnira (samim tim i Federalna prvakinja), tri pehara kao nauspiješnija takmičarka kluba borilačkih vještina Taekyon – Sarajevo i to za 2016., 2018. i 2019. godinu. 

CILJ

Moje snove i ciljeve drugi često nazivaju ambicioznim ili nerealnim, zato jer je moj cilj osvojiti europsku, a jednog dana i svjetsku medalju, ponosno noseći zastavu naše države kao član reprezentacije, što je u našem slučaju veoma teško zbog nedostatka sredstava, ali trudim se svom snagom, svakodnevnim treninzima da ovaj san postane stvarnost. Također, pored ovog rezultata cilj mi je da mlađima prenesem svoje znanje ove borilačke vještine i da jednog dana oni postanu uspješni sportisti sa zavidnim rezultatima.

POSTIGNUĆA

  • Višestruka državna prvakinja i viceprvakinja (2015.-2022.); pehar za najuspješniju kadetkinju takmičenja u Sloveniji (2018.); pehar za najuspješniju juniorku Federalnog prvenstva (2019.); 3 puta najuspješnija takmičarka Kluba borilačkih vještina Taekyon (2016., 2018., 2019.); pehar za najuspješnijeg ženskog borca kickboxing “Grand prixa” u Sarajevu u disciplini Light contact (2020.); najperspektivniji sportista Kantona Sarajevo za 2018. godinu; reprezentativac Bosne i Hercegovine (2019.-2022.); 5. mjesto na europskoj rang listi svoje kategorije (2019.-2022.); osvojeno preko 60 medalja

 

MEDIA

Podržite Ajša Džehović na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport