Adnan Subašić

Podržite Adnan Subašić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: SARAJEVO

KRATKA BIOGRAFIJA

Adnan Subašić iz Sarajeva iz entuzijazma i ljubavi prema svojoj domovini, prošle godine osnovao je agenciju Try Bosnia and Herzegovina, s ciljem predstavljanja svih prirodnih, kulturnih i historijskih ljepota Bosne i Hercegovine.
I dok svakodnevno čujemo kako mladi napuštaju Bosnu i Hercegovinu u potrazi za boljim životom u inozemstvu, Adnan Subašić, magistar prava iz Sarajeva, odlučio je sudbinu uzti u svoje ruke i otisnuti se u poduzetničke vode. Naime, iz entuzijazma i ljubavi prema svojoj domovini, Subašić je osnovao agenciju Try Bosnia and Herzegovina, s ciljem predstavljanja svih prirodnih, kulturnih i historijskih ljepota Bosne i Hercegovine.

“Mnogi naši građani nisu imali priliku obići gradove širom naše domovine, zato se trudimo prvenstveno kroz orgnizaciju jednodnevnih izleta obilaziti različite gradove i iz svakog šaljemo lijepe priče i pozitivnu energiju. Počeli smo sa radom početkom prošle godine i trudimo se svaki dan naučiti nešto novo i koračamo stepenicu po stepenicu”, za Business Magazine kaže osnivač Agencije Adnan Subašić.

Iako je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na katedri džavnog prava stekao zvanje magistra, Subašić kaže da nekada moramo otići drugim putem i iskoristiti svaku šansu i priliku koja nam se ukaže.

“U vremenu u kakvom živimo, kada se otvori neka mogućnost i prilika moramo je objeručke prihvatiti. Od sjedenja kući i čekanja boljeg sutra nemamo ništa. Svjesni smo da je turizam jedna velika prilika za BiH i za sve mlade ljude, a uporedo i moja druga ljubav. Općina Centar je sufinansirala ideje i projekte mladih ljudi, prijavio sam se sa svojom idejom i prošao. Tako je i krenula ova priča koja hvala Bogu raste iz dana u dan”, objašnjava Subašić.

Upravo mu je najveću podršku pružila Općina Centar bez kojih kako Subašić kaže danas ne bi pričali o ovoj temi.

Na pitanje šta mu je bila najveća poteškoća kada je odlučio pokrenuti vlastiti biznis, Subašić kaže da je u BiH sve najveća poteškoća, jer država baš ni nikakav način ne olakšava niti izlazi u susret.

MEDIA

 

Podržite Adnan Subašić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Poduzetništvo i startup