Adna Džubur

Podržite Adna Džubur na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: SARAJEVO

KRATKA BIOGRAFIJA

Moje ime je Adna Džubur i imam 16 godina. Rođena sam 28. decembra 2005. godine. Rođena sam u Sarajevu i živim na Ilidži. Pohađala sam privatnu osnovnu školu „Mehmed Handžić“ od prvog do devetog razreda. Sada pohađam srednju školu „Četvrta-gimnazija“ na Ilidži i završila sam prvo razred srednje i sada polako se pripremam i za drugi razred. Svoje slobodno vrijeme koristim za slikanje i crtanje, a također svakog vikenda idem na probe manekenstva u gradu. Ponekad izlayim sa društvom vani ili se igram odbojke ili neke druge sportske aktivnosti sa svojim bratom i rođacima.

CILJ

Željeni cilj koji sam htijela ostvariti
Slikanje i crtanje su moja velika ljubav i oduvijek sam se htijela označiti u svijetu umjetnosti. Kao manja jedan od velikih ciljeva bio je da dobijem priznajnje za svoj talent i za svoj trud i rad. Tokom osnovne škole prijavljivala sam se za mnoga takmičenja i bile su održane školske izložbe radova učenika, po kojima sam bila po prilično prepoznata u našoj maloj školskoj zajednici.
Manekenstvom sam se počela bavit sa 12 godina i to je bila sam rekreativna aktivnost na koju sam htijela ići. Nakon par mjeseci na modelingu sam dobila jedan novi osjećaj slobode i ispunjenosti i imala sam osjećaj da sam tu prihvaćena. Naravno društvo u školi na početku me nisu u tome podržavali ali moji rodietelji su tu kao i do sad bili najveća podrška koja me je i dalje gurala u smijeru tog sna. Moja najveća želja, kao i želja svake djevojke koja se bavi modelingom, bila je da zasijam na modnoj pisti i da budem zvijezda u tom jednom trenutku koji bi pamtila do kraja svog života.

POSTIGNUĆA

Upisom u prvi razred srednje prijavila sam se za kantonalno takmičenje u likovnoj kulturi i umjetsnosti uz pomoć profesorice Amele Čehić i osvojila sam 2. mjesto na ovom takmičenju na temu „Mladi u voljenom gradu“. Pored priznanja koje sam osvojila slikanjem i crtanjem mislim da sam postigla puno više od tog jednog priznanja. Kada vidim nešto ili osjetim nešto što volim i što me čini stretnom to prenesem na jedan prazni bezdušni papir i učinim da papir bude pun lijepih emocija i likova. To je neko postignuće koje je mene učinilo još sretnijim djetetom koje se uvijek smije i gleda na onu ljepšu stranu našeg svijeta i okruženja. Slikanjem sam uspijela da postanem uzor manjima i da ih učim o onome što ja najbolje znam i volim. Slikanje me čini sretnom i volim taj osjećaj da prosljedim drugima. Mislim da je to nešto najljepše što sam postigla slikanjem i lijepim šarenilom mog rada.

Sada se maneknstvom bavim četiri godine i mislim da sam ostvarila svoj cilj ali ima još puno toga što želim uraditi i još više radim na sebi zahvaljujući motivaciji koju sam dobila. Moja prva revija i najdraža je bila početak velike želje i motivacije da nastavim dalje sa ovim poslom i tom revijom slomila sam mnoge predrasude svog društva vezane za modeling. Uradila sam još revija i upoznala sam iskusnije modele i modele koji su mi bili najveći uzori na početku. Sa njima sam podijelila neke savjete i dobila savjete kojima se i danas služim kada radim neku reviju ili photoshooting. Nedavno uradila sam najljepšu i svjetski organizovanu reviju za brend „Dresscode“ u Parku „Ravne 2“, u Visokom. Od svega što sam postigla modelingom mislim da je najljepše sto sam se riješila nekih kompleksa i nesigurnosti i sve sam to pretvorila u motivaciju i samopouzdanje koje mi je dobro došlo kako u modelingo tako i u svakodnevnom životu. Mnogo se želim zahavliti svojim roditeljima koji mi nikada nisu rekli da prestanem sljediti svoje snove i zahavalna sam im što su mi oni uvijek najveća podrška kako u modelingu tako i u slikanju i stvaranju svoje umjetnosti i svog traga koji bi ostavila na sljedeće generacije koje nam dolaze.

 

MEDIA

 

Podržite Adna Džubur na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Umjetnost i kultura