Admir Ahmetašević

Podržite Admir Ahmetašević na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: GRAČANICA

KRATKA BIOGRAFIJA

Admira svi poznaju kao Adija, on je jedna dobra duša našeg grada. Još kao momčić se počeo baviti rukometom i vrlo brzo dospio u prvi tim RK Gračanica. Skoro 10 godina je proveo u RK Gračanica gradio se kao sportista i kao čovjek za velike stvari koje ga čekaju. Godine truda, rada i zalaganja je prepoznao bivši selektor Bilal Šuman kada ga je u decembru mjesecu 2016.godine pozvao u Reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Kada je osjetio da je trenutak za novi korak u njegovoj karijeri došla je ponuda iz Španskog klupa Angel Ximenez iz Puente Genila te je 2019. godine prešao u prvu špansku ligu i igrao protiv najjačih klubova kao što su Barcelona, Ademar Leon.. U španskom klubu je proveo dvije sezone i u tom periodu klub je upisao nekoliko historijskih trenutaka, najbolje plasmane u sezonama do tada. A onda se desio do sad jedan od najznačajnih trenutaka u njegovoj karijeri. Potpisao je za Poljski klub Wisla Plock i postao saigrač našem reprezentativnom kapitenu Mirsadu Terziću. Ivica Obrvan trenutni selektor Rukometne reprezentacije BiH je prepoznao Adijev trud, rad i zalaganje te mu pružio priliku da na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pokaže šta i koliko može. Adi je iskoristio tu šansu na najbolji mogući način.
Pored svih ovih sportskih postignuća Adi je diplomirao na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport 2017. godine i trenutno završava Magistarski studij na istom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Izuzetno je dobar, kulturan, i ljubazan momak. Vjerujem da bi njegovi sugrađani imali samo riječi hvale za njega.
Uvijek se rado odaziva svim turnirima i treninzima najmlađih selekcija RK Gračanica, te motiviše nove nade rukometa da se trudom i radom sve može postići.
Kad imaš viziju, imaš san samo je nebo granica.
#HEROJIGENERACIJE

CILJ

Adi je izuzetno fokusiran na usavršavanje fizičke i psihičke spremnosti. Cilj mu je da napreduje u karijeri, da zaigra u najvećim klubovima u Europi ali i da završi Magistarski studij i svoje praktično iskustvo dodatno potkrijepi teorijom. Reprezentacija je jedna od njegovih najvećih ljubavi i cilj mu je da što duže bude prisutan u odabranoj skupini najboljih i da svojim učinkom doprinese što boljem plasmanu reprezentacije kako na Europskom tako i na svjetskom nivou.

POSTIGNUĆA

-Diplomiranje na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport 2017.godine
-Sportista 2017. godine opštine Gračanica
-RK Gračanica-Prvaci Prve lige FBiH 2018.g.
-Transfer u Angle Ximenez Punete Genil 2019.g.
-Transfer u Wicla Plock 2021.g.
-Kvalifikacija na Europsko prvenstvo sa Reprezentacijom BiH u januaru 2022.g.

MEDIA

https://fb.watch/v/E1K8hCWT/

https://fb.watch/6MVqUWp01W/

Podržite Admir Ahmetašević na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Sport