Adela Mujić

Podržite Adela Mujić na Facebook-u:
MJESTO PREBIVALIŠTA: TUZLA

KRATKA BIOGRAFIJA

Adela je magistrica poljoprivrednih nauka. Jedna od rijetkih u Tuzli čija je uža specijalnost ekonomika poljoprivrede i prehrambene industrije. Od 2020. godine vodi udruženje Centar za poljoprivredni inženjering i marketing koje ima za cilj umrežavanje studenata poljoprivrede i edukaciju poljoprivrednih proizvođača. Autor je jednog, a koautor šest naučno-istraživačkih radova u oblasti ekonomike poljoprivrede i biljne proizvodnje. Na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli angažovana je kao spoljni saradnik od 2022. godine. Naročito je ponosna na ovaj angažman zato što je Tehnološki fakultet u Tuzli institucija u kojoj je stekla svoje prvo akademsko zvanje. Jedna je od organizatora prvog Agro Youth Foruma koji je održan u Tuzli u maju 2022. godine.
Adela uživa voziti auto, voli prirodu, životinje i kafu pored rijeke. Ambiciozna je i uporna, odlučna da istraje u ostvarenju svojih snova.

CILJ

Adela želi da svojim radom aktivno doprinosi razvoju poljoprivrede kao nauke u Bosni i Hercegovini, kako bi maksimalno iskoristili raspoloživi zemljišni potencijal koji nam se nudi.

 

POSTIGNUĆA

– Magistar ekonomike poljoprivrede i prehrambene industriije
– Autor je jednog, a koautor šest naučno-istraživačkih radova
– Predsjednica Udruženja Centar za poljoprivredni inženjering i marketing
– Angažovana kao spoljni stručni saradnik u izvođenju vježbi za studente pri Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli

 

 

MEDIA

 

 

 

 

Podržite Adela Mujić na Facebook-u:

Povratak na kategoriju Nauka i obrazovanje